Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Vinarija Miloš

Nagrađivana ekološka vina obitelji sa tradicijom dugom pola stoljeća


Temeljna filozofija proizvodnje vina obitelji Miloš su prirodna i ekološka vina stoga ne čudi što ih smatraju jednim od najvećih ekoloških proizvođača vina u Hrvatskoj.

Vinar i vinogradar Frano Miloš, zajedno sa svojim sinovima Josipom i Ivanom, 2022. godine gradi suvremenu, reprezentativnu vinariju na više od 1000 kvadrata - smještenu u živoj stijeni - iza koje ponosno stoji više od 100 tisuća trsova. Rade gotovo samo sa sortom Plavac mali, uz mali udio lokalnih bijelih sorti. Obzirom da odležavaju vina i do 10 godina, nisu im strana brojna priznanja kao ni Vinart nagrada godišnjih postignuća za vinariju godine 2018.

ACO rješenja na projektu

Obzirom da nekoliko desetljeća predstavljamo sinonim za kvalitetnu odvodnju s proizvodima vrhunske higijenske učinkovitosti u prehrambenoj industriji, tako su i za vinariju obitelji Miloš birani FHD slivnici iz nehrđajućeg čelika za prostor skladištenja i otpremanja vina.

U prostoru za dozrijevanje i odležavanje vina u drvenim bačvama od slavonskog hrasta ugrađena je diskretna odvodnja Slot 20 - kanalima s rasporom koje karakterizira i jednostavno održavanje prilikom pranja bačvi ili podnih površina. ↓


Za sigurnu odvodnju s parkirališta birana je Multiline linijska odvodnja s lijevano željeznom rešetkom, pored koje je - na prometnici - dodatno ugrađena ista linijska Multiline odvodnja ali s većom upojnošću i nosivošću. ↓

Box 125 linijski kanali iz nehrđajućeg čelika s Multi-slot 5 rešetkom ugrađeni su na području prerade grožđa. Zbog pada integriranog u tijelo kanala osiguravaju odličnu funkcionalnost te su jednostavni za održavanje.

Za učinkovit prihvat oborinske vode na dnu stepeništa koji vodi u kušaonicu vina, korišten je Multiline sustav linijske odvodnje s mrežastom rešetkom iz pocinčanog čelika.

Kvalitetu vina obitelji Miloš 2018. godine potvrdila je i nagrada Vinart godišnja postignuća za vinariju godine.

ACO Box 200 kanali zbog svojih upojnih karakteristika, odabrani su i za sigurnu vanjsku, linijsku odvodnju terase te su se estetski lijepo uklopili. ↓

Na površini parkirališta ugrađeno je nekoliko, jedva primjetnih, TopTek Uniface pristupnih poklopaca za reviziju, s ispunom od betona kao i kompletna površina.

"Fokusirajući se samo na Plavac mali uspijevamo postići odlične rezultate u vinogradu, što nam je od presudne važnosti u kreiranju vina. Najpoznatije je vino Stagnum koje radimo isključivo od najboljeg grožđa iz starih vinograda, koje odležava gotovo deset godina prije puštanja u prodaju."

Braća Miloš

ACO Wine HygieneFirst →

Kreirali smo posebnu 'wine' stranicu za pomoć vinarima/investitorima u odabiru pravog ACO rješenja za vanjsku i unutarnju odvodnju. Od područja prerade grožđa do same logističke zone.