Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO Akademija. Naš centar znanja i razmjene iskustva.

Čimbenik koji odražava snagu ACO Grupe je komunikacija unutar koje se njeguje povezanost kreativnosti, znanja i iskustva na globalnoj razini. Svoju stručnost i iskustvo dijelimo s poslovnim partnerima s kojima sudjelujemo u realizaciji raznih građevinskih projekata kao što su zračne luke, luke i pristaništa, logističko-distributivni centri, trgovački centri, hoteli, poslovni i privatni objekti u kojima ACO proizvodi čine neizostavan dio i doprinose funkcionalnoj i estetskoj dimenziji svakog objekta.

Kao vodeća Water-Tech tvrtka u svijetu, naša misija je da svojim inteligentnim rješenjima za odvodnju štitimo ljude od vode i obrnuto, vodu od ljudi.
Korištenjem inovativne tehnologije, stavljamo naglasak na održivost te ponovnu uporabu vode kako bi uspostavili ciklus uštede resursa.

Zašto ACO Akademija?

Zato što nam je važno prenesti Vam svoje znanje i iskustva kako bi naglasili prednosti i kvalitetu ACO proizvoda za odvodnju. Želimo Vas informirati o važnosti prirodnog ciklusa kruženja vode koji slijedimo nudeći sustave koji prikupljaju i usmjeravaju, pročišćavaju, zadržavaju, kontrolirano otpuštaju i na kraju ponovno koriste vodu.

Download PDF / Predstavljanje ACO Akademije

Dana 15. rujna 2022. svečano je otvorena ACO Akademija i izložbeni prostor - naše mjesto za razmjenu znanja i iskustava. Budući da Akademija ima edukativnu svrhu, a Showroom više izložbenu svrhu, nastojimo svim našim budućim posjetiteljima, partnerima i klijentima ponuditi potpuno ACO iskustvo: ono koje kombinira najbolje iz oba svijeta - naše stručnosti i naših proizvoda.

Svečano otvorenje, obilježeno obilnom kišom i nevremenom baš u duhu ACO-a, pokazalo se uspješnim. Pri ulasku u prostor Akademije gosti su se upoznali s poviješću ACO-a iz naše slikovite vremenske crte, umjetnošću koja ima veliku ulogu u ACO Grupi te našim sportskim uspjesima na koje smo iznimno ponosni.

Obraćajući se uzvanicima u svom pozdravnom govoru, direktor ACO Hrvatske Siniša Staničić predstavio je novi prostor nazvavši ga „kućom“ u koju su svi dobrodošli i gdje se nadamo razvoju novih ideja i partnerstava. I zaista, nije mogao bolje reći jer je riječ "kuća" odzvanjala u zraku dajući našim gostima osjećaj sigurnosti i bliskosti s brendom i kvalitetom ACO-a.

Temeljna poruka svečanog otvorenja bila je krhkost vode pred nepovratnim i nezaustavljivim klimatskim promjenama kojima svakodnevno svjedočimo. Željeli smo da naši gosti razmisle o tome kako ove promjene utječu na vrijeme, naše živote i, na kraju, našu budućnost. Za stručni osvrt na navedeno pozvali smo renomiranog hrvatskog meteorologa Zorana Vakulu koji je održao pronicljivu prezentaciju o utjecaju klimatskih promjena na buduće projekte te istaknuo kako male prilagodbe u našem svakodnevnom

Video otvorenja ACO Akademije

ponašanju i vlastitim izborima mogu spriječiti ili barem smanjiti negativan utjecaj klimatskih promjena na globalnoj razini.

U svjetlu njegove poruke, pripremili smo mali poklon za svakog gosta: terarij samoodrživog ekosustava s dvostrukom porukom. Prvo, da ih podsjetimo koliko smo mi ljudi maleni u usporedbi sa žestokim klimatskim promjenama oko nas. A drugo, potaknuti ih da ga njeguju i brinu o njemu kao podsjetnik na našu dugogodišnju suradnju i partnerstvo zahvaljujući kojima smo danas ovdje.

Nakon službenog otvorenja ACO Akademije i rezanja vrpce direktor ACO Hrvatske Siniša Staničić zajedno s direktoricom ACO East Adriatic Grupe Jelenom Andrić Grafakos, direktorom ACO East Europe Geraldom Dirnböckom i direktorom ACO South East Europe Georgea Dimova, na pozornicu je izašla poznata hrvatska violončelistica i virtuoz Ana Rucner. Njezin 20-minutni, živahni i nezaboravni nastup ostavio je publiku zadivljenu, žudeći za još dok je svirala neke od najznačajnijih svjetskih klasika, poput Vivaldijeva "Četiri godišnja doba" i Beethovenove "Ode radosti". Eklektična prisutnost i energija Ane Rucner na pozornici nadopunili su olujne vremenske uvjete koji su se odvijali vani i našu poruku o važnosti profesionalne odvodnje, ekonomičnom obradom i kontroliranim ispuštanjem i ponovnom uporabom vode.

Naš izložbeni prostor služi kao mjesto gdje posjetitelji iz prve ruke mogu vidjeti i opipati ACO proizvode te saznati više o njihovim karakteristikama. Što se tiče dizajna, jedinstveni fluidni, modularni koncept
izložbenog prostora čini ga lako prilagodljivim različitim događanjima budući da su eksponati mobilni te se, ovisno o prigodi, izlažu unutar prostora.
Također, unutar našeg skladišnog prostora, posjetitelji će se upoznati s dodatnim, većim izložbenim prostorom s robusnijim ACO proizvodima za niskogradnju i visokogradnju.

Koncept

Prostor je zamišljen kao polazište za mnoge buduće suradnje i inspiracija za nove ideje i rješenja u sustavima površinske odvodnje kao odgovor na novo nametnute uvjete okoliša. Sastoji se od dva različita, ali međusobno povezana prostora - ACO Akademije i izložbenog prostora.

Prvi će imati za cilj okupiti projektante, arhitekte, izvođače te sve partnere i suradnike tvrtke zainteresirane za više informacija o upravljanju površinskim vodama i onima unutar objekata kroz predavanja, online edukacije i radionice.

Potonji će, pak, poslužiti kao mjesto za goste gdje mogu iz prve ruke vidjeti i opipati ACO proizvode te saznati više o njihovim karakteristikama. Što se tiče dizajna, jedinstveni fluidni, modularni koncept izložbenog prostora čini ga lako prilagodljivim različitim događanjima budući da su eksponati mobilni te se, ovisno o prigodi, izlažu unutar prostora.

In-house predavanja

Grupe

Kako bi naših stručnjaci za odvodnju lakše i kvalitetnije doprijeli do sudionika ACO Akademije, biramo manje grupe polaznika od 10-15 osoba.

Prostor

Raspolažemo s dvije konferencijske sobe za predavanja, a prema potrebi koristimo i izložbeni prostor kako bi tijekom edukacije posjetitelji mogli iz prve ruke vidjeti i opipati ACO proizvode te saznati više o njihovim karakteristikama.

Predavači

Stručna predavanja su vođena od strane naših specijalista za niskogradnju, visokogradnju, tretman otpadnih voda ili proizvodnog programa za Dom i vrt.

Suradnja s Komorama

Iznimno nam je drago što su Hrvatska komora arhitekata i Hrvatska komora inženjera građevinarstva prepoznale svrhu i važnost edukacija u sklopu ACO Akademije gdje svaki sudionik po završetku predavanja dobiva akademske sate na temelju stručnog usavršavanja.

Teme predavanja

Odabir teme stručnog predavanja je na Vama! Da li će to biti kompletan pregled ACO proizvodnog programa, segmenti (linijska odvodnja, točkasta odvodnja, cestovni poklopci, separatori...), rješenja (autoceste, mostovi, zračne luke, odvodnja u hotelima, prehrambenoj industriji...) ili pak ciljane edukacije o određenom proizvodu - ovisi isključivo o Vama.

Obratite nam se s povjerenjem i skrojit ćemo predavanje prema Vašim željama. Inspiraciju za temu uvijek možete pronaći na našoj web stranici: www.aco.hr

Online predavanja - webinari

ACO vam omogućuje besplatne online edukacije koje možete pratiti s radnog mjesta ili od kuće. Naši webinari osmišljeni su kako bi vam pomogli u svladavanju izazova planiranja, ugradnje i održavanja. Na temelju vaših povratnih informacija, kontinuirano ćemo proširivati i osmišljavati nove edukacije.

ACO online edukacijama dijelimo znanje i iskustvo naših stručnjaka koji su tijekom više od dva desetljeća iskustva izrazito upoznati s problematikom planiranja odvodnje u objektima i okolišu. Ovisno o odabranoj temi, naša predavanja namijenjena su projektantima odvodnje, nadzornim inženjerima, arhitektima ili izvođačima kako bi mogli kvalitetnije komunicirati s investitorima pri pronalaženju najboljih rješenja prilikom projektiranja i izvođenja objekata. Predavanja su 'live' kako bi vam po završetku edukacije pružili mogućnost otvorene komunikacije s predavačem i odgovaranje na postavljena pitanja.

Suradnja s Komorama

U suradnji i dogovoru s Hrvatskom komorom inženjera građevinarstva, svi sudionici webinara ostvaruju pravo na 1 sat u sklopu Programa obveznog stručnog usavršavanja.

Teme predavanja

Odabir teme online stručnog predavanja možete odabrati sami prema svojim interesima. Ukoliko niste u mogućnosti posjetiti nas osobno u našoj 'kući' - ACO Akademiji, online predavanja mogu poslužiti za edukaciju djelatnika tvrtke te ih stoga mogu pogledati na radnom mjestu ili u svoje slobodno vrijeme. Pogledajte snimke prijašnjih ACO webinara:

Stručne edukacije o ACO proizvodima i rješenjima u ugodnom ambijentu

Upoznavanje sa stvarnim ACO proizvodima unutar izložbenih prostora

Odabrane tiskane materijale koji prate temu predavanja i mali znak pažnje za uspomenu na posjet ACO Akademiji

Bodovanje od strane Komora za stručno usavršavanje

Zajednički ručak i druženje po završetku predavanja

Početak jedne divne suradnje

Obratite nam se s povjerenjem i skrojit ćemo predavanje prema Vašim željama!