Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Otvorenje ACO Akademije i izložbenog prostora

Dana 15. rujna 2022. svečano je otvorena ACO Akademija i izložbeni prostor - naše mjesto za razmjenu znanja i iskustava. Budući da Akademija ima edukativnu svrhu, a Showroom više izložbenu svrhu, nastojimo svim našim budućim posjetiteljima, partnerima i klijentima ponuditi potpuno ACO iskustvo: ono koje kombinira najbolje iz oba svijeta - naše stručnosti i naših proizvoda.

Svečano otvorenje, obilježeno obilnom kišom i nevremenom baš u duhu ACO-a, pokazalo se uspješnim. Pri ulasku u prostor Akademije gosti su se upoznali s poviješću ACO-a iz naše slikovite vremenske crte, umjetnošću koja ima veliku ulogu u ACO Grupi te našim sportskim uspjesima na koje smo iznimno ponosni.

Obraćajući se uzvanicima u svom pozdravnom govoru, direktor ACO Hrvatske Siniša Staničić predstavio je novi prostor nazvavši ga „kućom“ u koju su svi dobrodošli i gdje se nadamo razvoju novih ideja i partnerstava. I zaista, nije mogao bolje reći jer je riječ "kuća" odzvanjala u zraku dajući našim gostima osjećaj sigurnosti i bliskosti s brendom i kvalitetom ACO-a.

Temeljna poruka svečanog otvorenja bila je krhkost vode pred nepovratnim i nezaustavljivim klimatskim promjenama kojima svakodnevno svjedočimo. Željeli smo da naši gosti razmisle o tome kako ove promjene utječu na vrijeme, naše živote i, na kraju, našu budućnost. Za stručni osvrt na navedeno pozvali smo renomiranog hrvatskog meteorologa Zorana Vakulu koji je održao pronicljivu prezentaciju o utjecaju klimatskih promjena na buduće projekte te istaknuo kako male prilagodbe u našem svakodnevnom ponašanju i vlastitim izborima mogu spriječiti ili barem smanjiti negativan utjecaj klimatskih promjena na globalnoj razini.

U svjetlu njegove poruke, pripremili smo mali poklon za svakog gosta: terarij samoodrživog ekosustava s dvostrukom porukom. Prvo, da ih podsjetimo koliko smo mi ljudi maleni u usporedbi sa žestokim klimatskim promjenama oko nas. A drugo, potaknuti ih da ga njeguju i brinu o njemu kao podsjetnik na našu dugogodišnju suradnju i partnerstvo zahvaljujući kojima smo danas ovdje.

Nakon službenog otvorenja ACO Akademije i rezanja vrpce direktor ACO Hrvatske Siniša Staničić zajedno s direktoricom ACO East Adriatic Grupe Jelenom Andrić Grafakos, direktorom ACO East Europe Geraldom Dirnböckom i direktorom ACO South East Europe Georgea Dimova, na pozornicu je izašla poznata hrvatska violončelistica i virtuoz Ana Rucner. Njezin 20-minutni, živahni i nezaboravni nastup ostavio je publiku zadivljenu, žudeći za još dok je svirala neke od najznačajnijih svjetskih klasika, poput Vivaldijeva "Četiri godišnja doba" i Beethovenove "Ode radosti". Eklektična prisutnost i energija Ane Rucner na pozornici nadopunili su olujne vremenske uvjete koji su se odvijali vani i našu poruku o važnosti profesionalne odvodnje, ekonomičnom obradom i kontroliranim ispuštanjem i ponovnom uporabom vode.

Video Thumb

Koncept

Prostor je zamišljen kao polazište za mnoge buduće suradnje i inspiracija za nove ideje i rješenja u sustavima površinske odvodnje kao odgovor na novo nametnute uvjete okoliša. Sastoji se od dva različita, ali međusobno povezana prostora - ACO Akademije i izložbenog prostora.

Prvi će imati za cilj okupiti projektante, arhitekte, izvođače te sve partnere i suradnike tvrtke zainteresirane za više informacija o upravljanju površinskim vodama i onima unutar objekata kroz predavanja, online edukacije i radionice.

Potonji će, pak, poslužiti kao mjesto za goste gdje mogu iz prve ruke vidjeti i opipati ACO proizvode te saznati više o njihovim karakteristikama. Što se tiče dizajna, jedinstveni fluidni, modularni koncept izložbenog prostora čini ga lako prilagodljivim različitim događanjima budući da su eksponati mobilni te se, ovisno o prigodi, izlažu unutar prostora.

Predstavljanje ACO Akademije

Koordinator ACO Akademije: Mateja Ložnjak 00385 91 6230 282