Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Infobip - kampus Alpha Centauri

Najveći Infobip-ov inovacijski centar u svijetu

Softverska tvrtka Infobip u travnju 2022. otvorila je kampus Alpha Centauri koji predstavlja jedan od najvećih inovacijskih centara u svijetu na području IT i telekomunikacijske tehnologije čime je Zagreb i Hrvatsku čvrsto postavio na vodeće mjesto tehnološke industrije u ovom dijelu Europe.

Projekt kampusa potpisuju arhitektonski studio 3LHD i Fabrika stoga ne čudi da je rezultat te investitorsko-arhitektonske kombinacije kampus koji predstavlja svojevrsan centar izvrsnosti i inovacija.


ACO rješenja na projektu

Oborinska odvodnja kao važan dio opreme svakog objekta treba biti učinkovita, a na ovako značajnom objektu kao što je Infobipov kampus istovremeno zadovoljiti i visoke estetske standarde, pa smo primijenili najbolje od naše ponude elemenata točkaste i linijske odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Ugrađeni su Multitop slivnici za primarnu odvodnju sa parkirališta i interne prometnice, dok je linijska odvodnja oko objekta izvedena korištenjem Multiline sustava kanala s lijevano željeznim pokrovnim rešetkama. Za pročišćavanje prikupljene zauljene oborinske vode koristi se separator lakih tekućina Oleopator-bypass-C.

"Alpha Centauri predstavlja evoluciju našeg prvog kampusa u Vodnjanu, Pangee koji je bio važna prijelomnica za ubrzani razvoj našeg poslovanja i razvoja."

Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa


Kako bi otpadna voda iz kuhinje, zasićena organskim uljima i mastima bila učinkovito pročišćena a nakon toga prihvatljive kvalitete ispuštena u kanalizacijski sustav, ugrađen je Lipumax - separator masnoća sa integriranim Multicontrol senzorom za nadzor količine nakupljene masti, da bi stanje separatora uvijek bilo pod nadzorom službe za održavanje.

Projekt pokazuje kako upravo peri-urbana zona ruba grada neopterećena pitanjima identiteta, povijesnog naslijeđa i drugim parametrima može biti dobar poligon za arhitektonska istraživanja i testiranja samo-dovoljnih, ali ne i autističnih tipologija.

3LHD


Infobip kampus Alpha Centauri: prilog emisije Dom na kvadrat