Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Hotel Materra

Luksuzan odmor u najljepšem wellnessu slavonske regije

Na samo 200 m udaljenosti od novoizgrađenog Međunarodnog medicinskog centra "Priora", nalazi se jedinstveni Wellness & Wholeness hotel „Materra“. Kao što mu samo ime govori, njegova posebnost je 1500 kvadrata wellness & spa prostora, a uz predsjednički apartman, hotel broji i 60 smještajnih jedinica. Uz dvojaku namjenu, hotel nudi smještaj pacijenata bolnice "Priora" te postaje wellness oaza za Slavonce i turiste.

Općina Čepin u 2023. godini postaje nova medicinska i turistička destinacija na karti Hrvatske i svijeta zahvaljujući dva nova projekta ukupne vrijednosti 46 milijuna eura – Međunarodni medicinski centar „Priora“ i hotel „Materra“.

ACO rješenja na projektu

Uz dugogodišnje međunarodno iskustvo, ACO nudi opsežan portfelj proizvoda i usluga za primjenu unutar hotela kao i rješenja za uređenje okoliša hotelskog kompleksa.

Otprilike 200 metara Slot 8 kanala s diskretnim uskim rasporom ugrađeno je na vanjskim terasama hotela s kojih se pruža nepregledan pogled na slavonske ravnice.

Slot 8 je vidljiv u wellnessu i kao custom made detalj u radijusu koji prati ovalnu liniju fontane za osvježenje. →

Wellness & Wholeness

Za potpuni doživljaj hedonističke oaze, Materra nudi unutarnji grijani bazen, vanjsku terasu s grijanim jacuzzijem, rejuvenation dvoranu i teretanu.

Luksuzan interijer hotela Materra tražio je kvalitetna, trajna i atraktivna rješenja za odvodnju kako bi odgovorila suvremenom dizajnu kupaonica kao i wellness prostora.

Elegantno dizajniranim odvodnim rješenjima za kupaonice pod zajedničkim nazivom ShowerDrain osigurana je odvodnja tuš prostora u hotelskim sobama. Korištene su tuš kanalice iz linije C i M+, izrađene od nehrđajućeg čelika za lakše čišćenje i održavanje. →


↑ Pored tuš kanalica, za maksimalnu diskreciju unutar wellness prostora ugrađeni su EasyFlow podni slivnici s istom "Tile" vrstom rešetke.

Mater, lat. majka l Terra, lat. zemlja

Filozofija hotela Materra temelji se na holističkom pristupu gostu kojemu je cilj pružiti cjelovito iskustvo luksuza, prirode, energije i ravnoteže.

Kako bi se ShowerDrain tuš kanalice stopile s okolnim keramičkim oblogama, odabrane su "Tile" pokrovne rešetke - za ispunu keramikom.


Arhitektima omiljen sustav odvodnje zbog svoje elegantne diskrecije, Slot 8 se potiho smjestio u rejuvenation dvoranu za neometan odmor s najboljim pogledom na slavonsku ravnicu.

← Isti Slot 8 sustav odvodnje korišten je u prekrasnom atriju hotela oko vodenog zrcala.


Kuhinja hotela projektirana je prema standardima prehrambene industrije - higijenski dizajniranim Tray kanalima od nehrđajućeg čelika kvalitete AISI 316, dok se Lipumax C betonski separator masti pobrinuo za odvajanje masti iz otpadne kuhinjske vode.


Odvodnja prilaznih puteva hotela riješena je poprečno ugrađenim Monoblock PD monolitnim kanalima s otvorima širine svega 8 mm što ih čini pogodnim za pješake, a vidljive su i provozne Areal travne rešetke.

Ispred samog ulaza u hotel izveden je i zeleni "otok" oko kojeg je oborinska odvodnja svedena na uski upojni SlotTop kanal od nehrđajućeg čelika širine 15 mm sustava - izveden u radijusu.

U ostale manipulativne površine ugrađeni su TopTek Paving pristupni poklopci za ispunu, te lijevano željezni Multitop Bituplan cestovni poklopci.

ACO proizvodi na projektu

ACO Hotels & Resorts

Kvaliteta, funkcionalnost i sigurnost ACO proizvoda za sva mjesta primjene: saznajte koja sve odvodna rješenja nudimo za Hotele i Resorte. Slijedite POVEZNICU.