Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Zrinski trg, Koprivnica

Obnovom dvaju središnjih trgova do novog urbanog centra Koprivnice

Grad Koprivnica u 2023. godinu ušao je s novim, urbanim centrom grada. Nakon godinu dana radova na rekonstrukciji Zrinskog trga i jugozapadnom dijelu Trga bana Josipa Jelačića Koprivničanci su oduševljeni rješenjima ukupne vrijednosti 2.134,000 milijuna eura. Ukupne površine 13.580 četvornih metara, Trg uz novi drvored i puno zelenila, krase i nove klupe, najsuvremenija urbana oprema, fontane, parkinzi za bicikle, solarno stablo za punjenje električnih uređaja ili romobila te novi spomenik – biciklima.

“Prihvaćajući protočnost kao neminovnost u funkcioniranju Trga, a biciklističke staze kao svojevrsni koordinatni sustav formiraju se zone zadržavanja između spomenutih staza i perimetra trga. Definirane zone su poput kolaža aktivnosti definiranih mikrolokacijskim specifičnostima, dosadašnjim navikama građana te potencijalom za ostvarivanje nekih novih kolektivnih navika i tradicija. Zone bi trebale biti receptivan prostor koji se prilagođava navikama građana te promjenjivosti vremena i ideja.” NFO

ACO rješenja na projektu


Svojim rješenjima za odvodnju na gradskim trgovima ACO značajno pridonosi oblikovanju, funkcionalnosti i, u konačnici, kvaliteti života u takvim područjima.

„Trg Zrinski gledan iz zraka djeluje kao zona napetosti i križanja puteva razapeta između ulica/pritoka na istoku i zapadu. Ta napetost prostora stvorila je od glavnog koprivničkog trga tranzitno mjesto – prostor koji više definira protočnost i kretnja, a manje zadržavanje i svakodnevne aktivnosti. Intuitivnim linijama kretanja biciklisti mimo ucrtanih biciklističkih staza dijagonalama ‘sijeku’ trg kako bi što prije došli od jednog do drugog kraja.“

NFO

Odvodnja duž šetnica i otvorenih površina oko fontana riješena je monolitnim ACO Monoblock PD kanalima antracit boje kako bi odgovarao opločnicima sivih tonova.


Monolitne izvedbe kanala za sigurnost i trajnost

Ugradnjom materijala obloge u sam poklopac do posebno diskretnih izvedbi

Dostupni u dvije boje, natur i antracit, monolitni Monoblock PD kanali imaju otvore širine svega 8 mm što ih čini pogodnim za primjenu na pješačkim površinama.

Za poklopce revizijskih okana korišten je ACO TopTek Paving koji omogućuje ugradnju završne obloge u poklopac i na taj način se ne ističe na uređenoj površini.


Diskretna linijska odvodnja Multiline kanalima sa SlotTop proreznom rešetkom iz nehrđajućeg čelika uvijek je omiljeno rješenje za funkcionalnu odvodnju gradskih trgova.

Pristupni poklopci TopTek Paving - Multi za predimenzionirane namjene pružaju višedijelna rješenja

↑ Mosna rešetka za uzdužnu odvodnju leži na ACO Euroline polimerbetonskom kanalu za odvodnju na šetnici duž drvoreda.

Jedva primjetni TopTek Paving pristupni poklopci za kameleonsko stapanje s okolnom površinom.

Antracit Monoblock PD kanali otporni i trajni čak i u najekstremnijim uvjetima.

ACO proizvodi na projektu