Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

WestGate Tower & AC Hotel by Marriott, Split

Splitu najviša zgrada u zemlji i jedan od najprestižnijih hotelskih lanaca na svijetu

Splitski velebni neboder WestGate Tower, sa svojih 135 metara visine, nosi titulu najviše zgrade u Hrvatskoj, a smjestio se uz manju, ranije izgrađenu zgradu, poznatiju kao sjedište OTP banke. Nova 27 katnica sadrži uredske prostore u jednom te AC Hotel Marriott u drugom krilu.

Djelo arhitekta Otta Barića, neboder je prošle godine u Londonu osvojio i međunarodno priznanje Europen Property Award u kategoriji najboljeg arhitektonskog rješenja visokogradnje komercijalne namjene.

Prvi hrvatski AC Hotel Split by Marriott ima 214 smještajnih jedinica, točnije 210 soba i četiri apartmana - sve s pogledom na more. U hotelskom dijelu business centra (HTC) će biti smješteni i regionalni uredi međunarodno priznatih IT kompanija.

ACO rješenja na projektu


Na WestGate Tower-u isporučili smo kompletna i custom made rješenja za odvodnju, kako u interijeru, tako i u okolišu objekata.

Pristupni poklopac za ispunu ACO TopTek Uniface od nehrđajućeg čelika, proizvod je kojeg arhitekti vole, a čest je odabir pri projektiranju okoliša i interijera upravo zbog svoje diskrecije: ispuna može biti od istog materijala kao i ostatak podne površine. U okolišu objekta poklopci su opremljeni ispunom od kamena, a isti proizvod s ispunom od keramike našao je svoje mjesto u interijeru, unutar wellness centra Marriott hotela. ↓

Taj rado biran minimalizam u uređenju terasa i interijera nastavlja se i kroz detalj 8 milimetarske ACO Slot 8 kanalice koja svojom diskretnom uočljivošću udovoljava estetskim i funkcionalnim potrebama vrhunski opremljenog wellness prostora, kao i na svim hotelskim terasama. →

Za sakupljanje oborinske vode u okolišu objekta odabrani su Self dvorišni slivnici, dok su na travnati protupožarni put na zaleđu zgrade ugrađene provozne ekološke Areal travne rešetke koje se koriste kada se želi postići veća otpornost tla uz prirodan izgled.

Obzirom da je zahtjev klijenta bio postaviti što diskretniju odvodnju na terasama, odabran je ACO Slot 8 - arhitektima posebno zanimljiv zbog uskog otvora na površini. Izrađen od 100% nehrđajućeg čelika, kanal je vodotijesan i napravljen sa prirubnicom za prihvat plitke hidroizolacije ispod keramike. U sebi ima integriran pad, te je jednostavan za korištenje jer se čišćenje radi kroz reviziju (manji četvrtasti otvor smješten uz kanalicu i ispunjen materijalom u uzorku poda). Kako je na terasi dvostrešni pad, isti je zaslužan za skupljanje vode sa cijele terase i odvod vode kroz donje slivnike.


Ugodne kupaonice svih soba opremljene su estetski i funkcionalno izuzetno kvalitetnim rješenjima, a jedno od njih je i ShowerDrain C kanalica za odvodnju tuš prostora. Radi se o custom made tuš kanalici dugoj 1,5 metar, koja se posebno izrađuje prema zahtjevima projekta. U ovom je objektu ugrađena kanalica s vertikalnom zidnom prirubnicom, što znači da je ista potpuno vodotijesno spojena s hidroizolacijom zida.

Kuhinja hotela projektirana je prema standardima prehrambene industrije - higijenski dizajniranim Tray kanalima i FHD slivnicima od nehrđajućeg čelika kvalitete AISI 316.

Za odvajanje masti iz otpadne kuhinjske vode brine ACO Lipujet, separator masnoća. Radi se o samostojećem separatoru za ugradnju unutar objekta smještenom u posebnoj prostoriji u garaži do kojeg odvodnim cijevima dolazi otpadna kuhinjska voda.

Garažu štite trideset centimetara široka kanalica iz asortimana ACO Multiline s lijevano željeznom rešetkom.

Na svim razinama garažnog prostora Garažni lijevano željezni slivnici zajedno s ostalom poprečnom linijskom odvodnjom učinkovito štite objekt od vode uslijed kišnih perioda.


Multiline polimerbetonska kanalica s atraktivnom uzdužno prečkastom rešetkom od nehrđajućeg čelika prati liniju popločene i travnate površine u radijusu te predstavlja rješenje za sigurnu odvodnju na prilazu objekta. →

ACO proizvodi na projektu