Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Uljara Nono Remiđo

Kvalitetna istarska ulja okrunjena samim zlatom


Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Damira Vanđelića smješteno dva i pol kilometara od Bala, vrata svojim posjetiteljima otvorilo je još 2008. godine. Na imanju je u rodu 6.500 stabala raznih sorti maslina, a tu su nadalje i nasadi 26 sorti voća, od stolnog grožđa, trešanja, nektarina, breskvi, marelica, jabuka, krušaka i smokava do raznolikog bobičastog voća. U jesen 2019. godine, kako bi zadovoljili potrebe za velikom potražnjom njihovog maslinovog ulja, počeli su s izgradnjom nove Nono Remiđo uljare na novome zemljištu. Nova uljara maslinarima nudi kvalitetnu i brzu obradu ploda. Uz pomoć i financiranje iz EU fondova nova uljara s najnovijom tehnologijom kompanije Mori TEM iz Firence, omogućuje kvalitetnije radmane i obradu maslina odmah po njihovom ubiranju, gdje su masline prerađene unutar 12 odnosno maksimalno 24 sata.

ACO rješenja na projektu

Kako smo u proteklih 20 godina postali sinonim za kvalitetnu odvodnju, a naša HygieneFirst filozofija predstavlja naše opredjeljenje za isporuku proizvoda za vrhunsku higijensku učinkovitost, tako su i za vrhunsku uljaru birani FHD - higijenski proizvodi za odvodnju. Uz slivnike od nehrđajućeg čelika, korišteni su i Box modularni kanali čiji koncept omogućava prilagođavanje ugrađenoj opremi i uklapanje u postojeći raspored keramike.


Za vanjsku poprečnu linijsku odvodnju biran je jedinstveni ACO Monoblock RD monolitni kanal.

Kvalitetu ekstra djevičanskog ulja obitelji Vanđelić potvrdilo je i prosudbeno povjerenstvo NYIOOC 2022. Zlatne nagrade idu monosortnom Nono Remiđo Rosinjola i višesortnom Nono Remiđo Finide.