Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Matrix Office Park, Zagreb
Suvremene ekološki održive poslovne zgrade

Atraktivan i funkcionalan arhitektonski dizajn, suvremeni prostori te 'zelena' gradnja, Matrix Office Park čini jednim od najpoželjnijim poslovnim okruženjem na jednoj od najprometnijih zagrebačkih žila kucavica. Sagrađene prema projektu arhitektonskog ureda Gobli GmbH iz Graza i tvrtke Troing iz Zagreba, 'Matrix' se sastoji od tri zgrade u nizu, osmišljene da zadovolje zahtjeve nove generacije tvrtki, poduzetnika, klijenata i zaposlenika.

Matrix C zgrada dizajnirana je prema DGNB certifikatu što je svrstava u visoko funkcionalne zgrade zbog energetske učinkovitosti i ekološke održivosti, a van okvira izgradnje svojim korisnicima nudi i punionice za električne automobile i bicikle. Zgrade su dizajnirane u skladu s LEED Gold standardom, energetske učinkovitosti A+.


S koje god strane prilazili Matrix Office Parku, vidljiva je estetika u korištenju vanjske linijske odvodnje. Polimerbetonskim Multiline i XtraDrain kanalicama od kvalitetnog polipropilena zadovoljena je učinkovita odvodnja svih površina koje okružuju objekte. Na različitim površinama, korištene su atraktivne pokrovne rešetke u sva 4 materijala: lijevano željezne, pocinčane, nehrđajuće te polipropilenske rešetke s protukliznom Microgrip površinom.

Dizajn impresivne rasvjete fasada, realiziran prema projektu tvrtke Skira iz Pule, osvojio je dosad najveću nagradu Illumination Award of Distinction za izuzetno postignuće na području dizajna svjetla, u kategoriji vanjske rasvjete.


Na rampe podzemnih garaža poprečnom linijskom odvodnjom monolitnih Monoblock kao i Deckline P kanala u unutrašnjosti, garaže su maksimalno zaštićene od plavljenja.

Areal travne rešetke u okolišu za ojačanje tla uz prirodan izgled zelenih površina.


Za poseban naglasak na estetici pročelja od stakla i aluminijskih profila te učinkovitu odvodnju, ugrađene su nagrađivane Drainlock uzdužno profilne rešetke od nehrđajućeg čelika.


Za izdvajanje masnoća u kuhinjama objekata pobrinut će se Lipumax P separator masnoća, dok za učinkovito pročišćavanje lakih tekućina tu ulogu preuzimaju Oleopass i Oleopator separatori ugrađeni pod zemljom van objekata.