Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Gradski bazeni Marija Ružić

Obnovljeno i ponudom obogaćeno čakovečko omiljeno kupalište


Nakon više od 20 godina, Međimurci i Čakovčani od ljeta 2022. ponovno uživaju u kupanju na otvorenom i to u grijanim bazenima. U sklopu postojećih Gradskih bazena „Marija Ružić“ u zoni Sportsko rekreacijskog centra „Mladost“ novi vanjski bazeni obogaćeni su dodatnom ponudom novih sadržaja: plivački bazen s četiri plivačke staze duljine 50 m, zabavni bazen s toboganima te baby bazen. Uz to u ponudi za sve posjetitelje je i dječje igralište, sportski tereni, sunčališta, ugostiteljska ponuda i zelene površine za kampiranje.

ACO rješenja na projektu

Na području sunčališta oko bazena raznih namjena Slot 8 kanali s uskim elegantnim rasporom predstavljaju savršen primjer funkcionalnosti i sigurnosti.Na travnatim površinama oko bazena, sabirna okna pokrivena su SAKU poklopcima koji uz malu masu i lagano otvaranje zbog materijala izrade - polipropilena - onemogućuje pojavu hrđe i trajno propadanje.

Linijska odvodnja za razna područja primjene

  • Na samom ulazu u kompleks gradskih bazena odabrani su linijski Multiline kanali s lijevano željeznom rešetkom.
  • Kod rampe i ulaska u strojarnicu ugrađeni su plitki Multiline kanali koji štite prostor strojarnice od prodora vode i potapanja.
  • Na površinama uz rub terase restorana i caffe bara ugrađena je linijska kanalica XtraDrain s perforiranom rešetkom iz nehrđajućeg čelika koja je prilagođena djeci i kupačima.

U prostoru tuševa i svlačionica ugrađeni su EasyFlow podni slivnici i ShowerDrain T kanalice koje osiguravaju visok standard higijene i učinkovitost odvodnje.


Na pozicijama učestalog otvaranja okana zbog potrebe servisiranja bazenske tehnike ugradili smo SERVOKAT poklopce koji uz sigurnost i jednostavno otvaranje nude karakteristike plinotijesnosti i vodotijesnosti.