Trgovi predstavljaju srce svakog grada, omiljeno mjesto za sastanke i druženja na otvorenom.

Uređenje pješačkih zona potaknuto je potrebom stvaranja prostora ugodnog za boravak u središtu grada slobodnom od motornih vozila, a najčešće je povezano s trgovačkim i ugostiteljskim sadržajima.

Fontane

Osim što krase gradske trgove, kulturne građevine i parkove, fontane privlače ljude poput magneta čineći jedno od najomiljenijih mjesta okupljanja.

Parkovi, aleje, šetališta, botanički i zoološki vrtovi - omiljena su urbana mjesta za svakoga tko slobodno vrijeme želi provoditi na svježem zraku, okužen prirodom.

Javna gradska ili parkirališta ispred stambenih zgrada obično su visoko prometne površine prepuštene vremenskim uvjetima te vozilima različitih razreda opterećenja.

Urbane površine

Infrastruktura i zelene površine definiraju izgled današnjih urbanih površina. Uz sve moderniji izgled naseljenih mjesta i naselja, sve više pažnje posvećuje se stvaranju ugodnog okruženja koji određuje kvalitetu života. Snažno je prisutno praćenje razvoja poslovanja i demografske strukture prilikom rekonstrukcija i izgradnje novih elemenata. Pri izradi urbanističkih projekata od posebnog značenja je obraćanje pažnje na zaštitu okoliša, dugovječnost i održivost rješenja.


Što se događa s oborinskim vodama?

Povećana urbanizacija, ubrzane klimatske promjene i onečišćenje okoliša u velikoj mjeri definiraju današnje upravljanje oborinskim vodama. Ulaganje u rekonstrukciju i izgradnju javnih prostora u pojedinim investicijskim ciklusima uključuje infrastrukturne radove na uređenju prometnica, izgradnju poslovnih zona kao i zaštitu povijesnih dijelova gradova i naselja. Pri projektiranju javnih površina uvode se moderni elementi oblikovanja korištenjem novih materijala, a u zaštićenim zonama gradskih središta njeguju se tradicionalne metode oblikovanja ulica i trgova. Tom se prilikom svi oblikovni i funkcionalni elementi, pa tako i elementi odvodnje, trebaju prilagoditi traženim uvjetima.

Čemu težimo?

Suočavamo se s trendovima današnjice na koje imamo sve manje utjecaja, no ipak zorno pratimo sve urbanističke, klimatske i okolišne promjene koje se rapidno odvijaju ispred naših očiju. To su progresivne promjene koje zahtijevaju dugoročna i inovativna rješenja na temelju kojih je naša kompanija od samih početaka razvijala svoje proizvode. Naši ACO DRAIN® Seal in odvodni kanali s ugrađenom brtvom za apsolutnu vodonepropusnost spoja kanala već pružaju dio rješenja. Naš kompletan lanac sustava za prikupljanje, pročišćavanje, skladištenje i ispuštanje vode objedinjuje suvremene, inovativne i funkcionalne ACO proizvode koji vjerno slijede urbanističke trendove današnjice.


Cestovni i pristupni poklopci


Pročišćavanje i infiltracija oborinskih voda


Uređenje okoliša

Za dimenzioniranje i odabir proizvoda uz nastojanje i potrebu za održivim sustavima površinske odvodnje, moramo uzeti u obzir sljedeće standarde proizvoda i norme:

Obratite nam se s povjerenjem. Naš stručan tehnički tim odgovoriti će na sva Vaša pitanja iz niskogradnje, visokogradnje i tretmanu otpadnih voda: kompleksna rješenja, optimizacija troškova, DWG i BIM detalji, tehnički detalji proizvoda i načina ugradnje, hidraulički izračuni i mnogo više.

Zadovoljstvo nam je pomoći Vam u dizajniranju i projektiranju sustava odvodnje!


ACO iskustvom i znanjem tehničkog tima dugi niz godina doprinosi projektima korištenjem specifičnih rješenja koja uz zajamčenu kvalitetu i funkcionalnost osiguravaju vizualni identitet okoliša i odvodnje prilikom obnove i uređenja javnih urbanih površina. Ponosni smo na velik broj realiziranih objekata i prometnica koje su oblikovane modernim materijalima s inovativnim tehnologijama.

Obratite se našem stručnom prodajnom i tehničkom timu za pitanja iz niskogradnje, visokogradnje i tretmanu otpadnih voda.