Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Urbane površine

Infrastruktura i zelene površine definiraju izgled današnjih urbanih površina. Uz sve moderniji izgled naseljenih mjesta i naselja, sve više pažnje posvećuje se stvaranju ugodnog okruženja koji određuje kvalitetu života. Snažno je prisutno praćenje razvoja poslovanja i demografske strukture prilikom rekonstrukcija i izgradnje novih elemenata. Pri izradi urbanističkih projekata od posebnog značenja je obraćanje pažnje na zaštitu okoliša, dugovječnost i održivost rješenja.

Urban Surface Design

Što se događa s oborinskim vodama?

Povećana urbanizacija, ubrzane klimatske promjene i onečišćenje okoliša u velikoj mjeri definiraju današnje upravljanje oborinskim vodama. Ulaganje u rekonstrukciju i izgradnju javnih prostora u pojedinim investicijskim ciklusima uključuje infrastrukturne radove na uređenju prometnica, izgradnju poslovnih zona kao i zaštitu povijesnih dijelova gradova i naselja. Pri projektiranju javnih površina uvode se moderni elementi oblikovanja korištenjem novih materijala, a u zaštićenim zonama gradskih središta njeguju se tradicionalne metode oblikovanja ulica i trgova. Tom se prilikom svi oblikovni i funkcionalni elementi, pa tako i elementi odvodnje, trebaju prilagoditi traženim uvjetima.

Čemu težimo?

Suočavamo se s trendovima današnjice na koje imamo sve manje utjecaja, no ipak zorno pratimo sve urbanističke, klimatske i okolišne promjene koje se rapidno odvijaju ispred naših očiju. To su progresivne promjene koje zahtijevaju dugoročna i inovativna rješenja na temelju kojih je naša kompanija od samih početaka razvijala svoje proizvode. Naši ACO DRAIN® Seal in odvodni kanali s ugrađenom brtvom za apsolutnu vodonepropusnost spoja kanala već pružaju dio rješenja. Naš kompletan lanac sustava za prikupljanje, pročišćavanje, skladištenje i ispuštanje vode objedinjuje suvremene, inovativne i funkcionalne ACO proizvode koji vjerno slijede urbanističke trendove današnjice.

Kanal iz polimerbetona sa integriranom brtvom za apsolutnu vodonepropusnost spoja kanala.

Atraktivna i diskretna odvodnja uskim rasporom od nehrđajućeg čelika dostupna u četiri različita dizajna.

Jedinstvene ACO Drainlock® rešetke za neograničene mogućnosti i stvaranje vlastitog dizajna na površini.

Simbioza diskretne odvodnje uskim rasporom i LED rasvjete za snažan vizualno-svjetlosni efekt na površini.

Najnapredniji sustav linijske odvodnje dizajniran za prikupljanje, zadržavanje i transport velike količine vode.

Monolitni sustav polimerbetonskih kanala za najviše zahtjeve po pitanju sigurnosti, otpornosti i trajnosti.

2u1 rješenje: monolitni rubni kamen od polimerbetona s integriranom linijskom odvodnjom kanala.

Polimerbetonski slivnik s rešetkama od lijevang željeza i pocinčanog čelika za odvodnju gradskih trgova, šetnica sl.


Cestovni i pristupni poklopci

Pristupni poklopci za ispunu kamenom ili opločnikom, izrađeni od nehrđajućeg ili pocinčanog čelika, idealni za urbane zone.

Dugovječni cestovni poklopci s nekoliko vrsta okvira, vrhunskog dizajna, te najvišeg nivoa kvalitete i sigurnosti.

Pristupni poklopci za kabelska okna izrađeni od lijevanog željeza namijenjeni za in-situ ispunu kao završnu oblogu.

Cestovne slivne rešetke sa neslomljivim dvostrukim zglobom, te absorbentom vibracija za redukciju buke.


Pročišćavanje i infiltracija oborinskih voda

Jedinstveni, patentirani sustav plastičnih skladišnih blokova za infiltraciju i zbrinjavanje oborinskih voda.

Za pročišćavanje lakih tekućina dospjelih u oborinske vode, izrađeni od armiranog betona, stakloplastike ili polietilena.


Uređenje okoliša

Sustav rešetaka za zaštitu drveća i zaštitnim ogradama za očuvanje zdrave vegetacije u urbanim zonama.

Travne rešetke izrađene od umjetnih materijala, služe za ojačanje zelenih površina i prirodan izgled okoliša.

Inovativni ekološki proizvod kojeg je moguće u potpunosti reciklirati, namijenjen za stabilizaciju šljunka ili pijeska.

Profil sa zaobljenim rubom za čisto definiranje rubova različitih površina koji se može prilagođavati različitim oblicima.

Za dimenzioniranje i odabir proizvoda uz nastojanje i potrebu za održivim sustavima površinske odvodnje, moramo uzeti u obzir sljedeće standarde proizvoda i norme:

Odvodni kanali za prometna i pješačka područja -- Razredba, projektiranje i ispitni zahtjevi, označivanje i vrednovanje upotrebljivosti (EN 1433:2002/A1:2005)
Poklopci za slivnike i kontrolna okna za prometne i pješačke površine -- Konstrukcijski zahtjevi, način ispitivanja, označivanje, upravljanje kakvoćom (EN 124:1994)
Sustavi za odvajanje lakih tekućina - separatori (primjerice za ulja i benzin) -- 1. dio: Pravila projektiranja, izvedbe i ispitivanja, označivanje i kontrola kakvoće (EN 858-1:2002)

Obratite nam se s povjerenjem. Naš stručan tehnički tim odgovoriti će na sva Vaša pitanja iz niskogradnje, visokogradnje i tretmanu otpadnih voda: kompleksna rješenja, optimizacija troškova, DWG i BIM detalji, tehnički detalji proizvoda i načina ugradnje, hidraulički izračuni i mnogo više.

Zadovoljstvo nam je pomoći Vam u dizajniranju i projektiranju sustava odvodnje!

Dražen Linarić, Product Manager

Tel. 01 2700 159

Mob. 098 476 260

dlinaric@aco.hr

Ivan Jerman, Product Manager

Tel. 01 2700 140

Mob. 099 4977 677

ijerman@aco.hr


ACO iskustvom i znanjem tehničkog tima dugi niz godina doprinosi projektima korištenjem specifičnih rješenja koja uz zajamčenu kvalitetu i funkcionalnost osiguravaju vizualni identitet okoliša i odvodnje prilikom obnove i uređenja javnih urbanih površina. Ponosni smo na velik broj realiziranih objekata i prometnica koje su oblikovane modernim materijalima s inovativnim tehnologijama.

Obratite se našem stručnom prodajnom i tehničkom timu za pitanja iz niskogradnje, visokogradnje i tretmanu otpadnih voda.