Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Urbane površine

Infrastruktura i zelene površine definiraju izgled današnjih urbanih površina. Uz sve moderniji izgled naseljenih mjesta i naselja, sve više pažnje posvećuje se stvaranju ugodnog okruženja koji određuje kvalitetu života. Snažno je prisutno praćenje razvoja poslovanja i demografske strukture prilikom rekonstrukcija i izgradnje novih elemenata. Pri izradi urbanističkih projekata od posebnog značenja je obraćanje pažnje na zaštitu okoliša, dugovječnost i održivost rješenja.


Što se događa s oborinskim vodama?

Povećana urbanizacija, ubrzane klimatske promjene i onečišćenje okoliša u velikoj mjeri definiraju današnje upravljanje oborinskim vodama. Ulaganje u rekonstrukciju i izgradnju javnih prostora u pojedinim investicijskim ciklusima uključuje infrastrukturne radove na uređenju prometnica, izgradnju poslovnih zona kao i zaštitu povijesnih dijelova gradova i naselja. Pri projektiranju javnih površina uvode se moderni elementi oblikovanja korištenjem novih materijala, a u zaštićenim zonama gradskih središta njeguju se tradicionalne metode oblikovanja ulica i trgova. Tom se prilikom svi oblikovni i funkcionalni elementi, pa tako i elementi odvodnje, trebaju prilagoditi traženim uvjetima.

Čemu težimo?

Suočavamo se s trendovima današnjice na koje imamo sve manje utjecaja, no ipak zorno pratimo sve urbanističke, klimatske i okolišne promjene koje se rapidno odvijaju ispred naših očiju. To su progresivne promjene koje zahtijevaju dugoročna i inovativna rješenja na temelju kojih je naša kompanija od samih početaka razvijala svoje proizvode. Naši ACO DRAIN® Seal in odvodni kanali s ugrađenom brtvom za apsolutnu vodonepropusnost spoja kanala već pružaju dio rješenja. Naš kompletan lanac sustava za prikupljanje, pročišćavanje, skladištenje i ispuštanje vode objedinjuje suvremene, inovativne i funkcionalne ACO proizvode koji vjerno slijede urbanističke trendove današnjice.


Cestovni i pristupni poklopci


Pročišćavanje i infiltracija oborinskih voda


Uređenje okoliša

Za dimenzioniranje i odabir proizvoda uz nastojanje i potrebu za održivim sustavima površinske odvodnje, moramo uzeti u obzir sljedeće standarde proizvoda i norme:

Obratite nam se s povjerenjem. Naš stručan tehnički tim odgovoriti će na sva Vaša pitanja iz niskogradnje, visokogradnje i tretmanu otpadnih voda: kompleksna rješenja, optimizacija troškova, DWG i BIM detalji, tehnički detalji proizvoda i načina ugradnje, hidraulički izračuni i mnogo više.

Zadovoljstvo nam je pomoći Vam u dizajniranju i projektiranju sustava odvodnje!


ACO iskustvom i znanjem tehničkog tima dugi niz godina doprinosi projektima korištenjem specifičnih rješenja koja uz zajamčenu kvalitetu i funkcionalnost osiguravaju vizualni identitet okoliša i odvodnje prilikom obnove i uređenja javnih urbanih površina. Ponosni smo na velik broj realiziranih objekata i prometnica koje su oblikovane modernim materijalima s inovativnim tehnologijama.

Obratite se našem stručnom prodajnom i tehničkom timu za pitanja iz niskogradnje, visokogradnje i tretmanu otpadnih voda.