Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO je razvio nekoliko proizvoda koji uz efikasnu odvodnju pružaju i posebne svjetlosne efekte, u obliku punih linija ili kao svjetlosne točke integrirane u rešetku kanala za odvodnju. Bilo da se radi o predvorju hotela, restorana, gradskom parku, botaničkom vrtu ili skate parku - svjetlosne linije vizuru promatrača usmjeravaju i naglašavaju na tematiku dizajnirane površine.

Sideline

ACO Sidelinepredstavlja razrađenu simbiozu diskretne odvodnje i LED-tehnike. Moderna arhitektura nezamisliva je bez odvodnih kanala sa uskim rasporom zbog svoje nenametljivosti, a uz svjetlosni efekt i naglašavanje linija u otvorenom prostoru dobiva se dvojni funkcionalni učinak: skrivena odvodnja uz snažan vizualni efekt na površini.
Uz bijelu i plavu boju ili RGB tehnikom nudimo mogućnost kombinacije boje svijetlosti, prelijevanje boja, promjenu boja ili programiranje dinamičnih scenarija svijetla. ACO Sideline zajednički je razvoj između ACO-a i INSTA-e iz Njemačke, a sastoji se od kanala za odvodnju ACO Multiline V 100 S sa rešetkom od plemenitog čelika sa rasporom i 29 mm široke LED svjetlosne linije tvrtke Insta integrirane u jedno tijelo.

Eyeleds

ACO Eyeleds sustav karakterističan je po rešetkama od visoko kvalitetnog kompozitnog polimera sa integriranim LED lampicama, a kompatibilan je sa polimerbetonskim ACO Multiline i kompozitnim ACO XtraDrain odvodnim kanalima. ACO Eyeleds namijenjen je za razred opterećenja B125, a LED tijela promjera 2 cm dostupna su u bijeloj ili plavoj boji pružajući jednaki intenzitet osvjetljenja za cijeli vijek trajanja (100.000 sati ili 11,5 godina stalnog rada).

Izvadak iz ACO tehničkog kataloga niskogradnje N17: Dizajn i svjetlost

Lightpoint

ACO Lightpoint upotrebljava se na površinama sa zahtjevom za većim opterećenjima, gdje želimo
prostorno oblikovanje obogatit atraktivnim i privlačnim izgledom. Sličan je sustavu Eyeleds, no sadrži veće LED lampice promjera 6 cm za još snažniji svjetlosni efekt. Sustav je kompatibilan sa polimerbetonskim ACO Multiline i kompozitnim ACO XtraDrain kanalima za linijsku odvodnju.