Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Grand Park Hotel Rovinj

Čudesni Adrisov dragulj sa 5+ zvjezdica

Proglašen hotelskom investicijom 2019. godine, Grand Park Hotel Rovinj, jedan od najluksuznijih hotela na Jadranu, nastao je suradnjom Adris Grupe i domaćeg arhitektonskog studija 3LHD. Smješten je tik uz ACI marinu Rovinj i nudi prekrasan pogled na baroknu baziliku sv. Eufemije s jedne strane i stoljetnu park-šumu s druge.

Grand Park Hotel dio je Maistra Collection brenda koji objedinjuje hotele najviše kategorije. Njegovim otvorenjem Adris Grupa dovršila je uređenje zone Monte Mulini, jedne od najluksuznijih turističkih zona na Jadranu, u koju je uloženo 1,5 milijardi kuna. Od toga, gotovo 700 milijuna kuna uloženo je upravo u Grand Park Hotel koji se sastoji od 209 soba s pogledom na starogradsku jezgru te može primiti 500 gostiju. U hotelu postoji i šest restorana, 3 800 kvadrata wellness i spa centra, kongresna dvorana i brojni drugi luksuzni sadržaji.

ACO rješenja na projektu

U skladu s estetski i pomno planiranom vizurom hotela, elementi odvodnje na impozantnim terasama hotela birani su da zadovolje funkcionalnost, te da istovremeno budu diskretni. Uske upojne SlotTop linije na šetnici s morske strane slijede i oblikovanje izlomljenih formi zelenih otoka. Šetnica se prožima s terasama ispred hotela i iznad ACI marine Rovinj i tako čini veliki javni trg namijenjen i gostima hotela i svim stanovnicima.

"Kako bi se volumen hotela što bolje uklopio u postojeću šumu maksimalno je prilagođen kosom terenu. Etaže su međusobno izmaknute i postupno se spuštaju do gradske šetnice stvarajući terase ispunjene mediteranskim vrtovima, vodenim površinama, bazenima i sunčalištima."

3LHD

Pristupni TopTek Paving poklopci, kao nezaobilazan element uređenja površine, također su birani tako da usprkos svojoj namjeni ostanu neprimjetni, te da završna obloga integrirana u poklopac osigurava vizualnu homogenost površine.

Elementi ACO slivnika za zelene krovove izrađeni su od polimerbetona, te se lako prilagođavaju ekstenzivnom ili intenzivnom ozelenjavanju površina.

Nagrade i priznanja

  • Hotel Property Award 2020

  • Red Dot Award 2020 za brend dizajn (Bruketa&Žinić&Grey)