Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Tajni sastojci zdrave kuhinje

Otpadne vode koje nastaju u profesionalnim kuhinjama zasićene su masnoćama i uljima koje su glavni uzrok začepljenja odvodnih cijevi. Osim što se ne smiju ispuštati u kanalizacijski sustav, stvaraju se nepoželjni mirisi, dolazi do ugrožavanja čistoće i higijene u kuhinji. Rezultat je neugodno radno okruženje, visoki troškovi održavanja, te naposlijetku, razočarani gosti restorana.Kao uspješan i odgovoran kuhar, voditelj poslovanja

ili izvođač radova koji redovito surađuje s restoranima, trebali biste razumjeti utjecaj koji sustavi za odvodnju i odvajanje masnoća mogu imati na stvaranje zdrave komercijalne kuhinje.
Hranu je nužno pripremiti učinkovito, u ugodnom radnom okruženju, pod strogim higijenskim uvjetima, gdje jednostavnost čišćenja i sigurnost zaposlenika značajno pridonose konceptu "zdrave kuhinje".


Naši sustavi odvodnje dimenzionirani su na način kojim ispunjavamo stroge higijenske uvjete kako bi se spriječila štetna kontaminacija bakterijama koja u konačnici može naštetiti vašem poslovanju, okolišu i zdravlju.

Ugodno radno okruženje

Kuhinja bi uglavnom trebala mirisati na pripremljena jela. Riješite se svih neugodnih mirisa iz kanalizacije zahvaljujući pravilno riješenom zbrinjavanju masnoća te korištenjem ACO higijenski dizajniranih kanala i slivnika.

Ušteda vremena i energije

Uz jednostavnije, učinkovitije i brže čišćenje kuhinjskih podova i odvodnih sustava osigurali ste niže troškove održavanja.

Sigurnost zaposlenika

Jedan od glavnih preduvjeta za ponudu kvalitetne hrane je čista i sigurna kuhinja. Higijenski dizajnirana odvodnja osigurava minimalno taloženje ostataka hrane i prljavštine, kao i sigurnu povezanost s okolnim podom.


Zdrava kuhinja započinje zdravim sustavima odvodnje

Pod i odvodni sustav jednostavni za čišćenje
Bilo koji sustav odvodnje ugrađen u profesionalnoj kuhinji ne smije ugroziti njenju čistoću, trajnost i funkcionalnost. Trebalo bi težiti smanjenju operativnih troškova, poboljšanju sigurnosti te održavanju higijene.

ACO nudi optimizirana rješenja koja udovoljavaju postavljenim zahtjevima bez narušavanja funkcije odvodnje. Nudimo raznovrsna rješenja koja su prilagođena vrsti i načinu polaganja odabrane podne obloge te specifičnim zahtjevima održavanja kao i očekivanim troškovima.

Odvajanje masnoća u dvije faze
U restoranima je poželjno ugraditi separatore masnoća na samom izvoru onečišćenja. Ovaj pristup omogućuje kuhinjskom osoblju da se prije svega usredotoči na kuhanje i pripremu hrane. ACO pruža cjelovito rješenje za tretman zamašćenih voda od sudopera do kanalizacijske mreže.

Odvajanjem masnoća u dvije faze, ACO ne štiti samo kanalizacijsku mrežu, već se zaštita od nepovoljnog utjecaja zamašćenih voda proširuje i na sam objekt tj. na ostale prostore u zgradi.

  1. faza štiti internu kanalizaciju zadržavajući većinu krupnog otpada i čistih ulja i masnoća na mjestu samog nastanka (odmah ispod sudopera) korištenjem ACO Mastolova
  2. faza štiti javnu kanalizaciju od masti korištenjem ACO separatora masnoća sukladnih prema HRN EN 1825