Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO Slimline odvodnja je diskretna i atraktivna u isto vrijeme. Sa samo 6 cm širine, Slimline sustav odvodnje savršeno je rješenje za nenametljivu odvodnju terase. Sustav se sastoji od plastičnog tijela kanala i dizajnerske rešetke koja može biti izrađena iz crnog ili srebrno eloksiranog aluminija, corten čelika ili nehrđajućeg čelika. Razreda opterećenja A15, Slimline je idealan za sve prohodne površine Vaše okućnice.

Slimline


Prednosti proizvoda

 • 6 cm uska rešetka s prorezima
 • brzo polaganje zahvaljujući ljepljivim klik-klak spojevima
 • prirubnice na spojnim elementima za sidrenje u temelju
 • jednostavno uklanjanje rešetke za potrebe čišćenja kanala
 • na izbor 4 različite dizajnerske rešetke
 • jednostavno uklanjanje rešetke za potrebe čišćenja kanala

Mjesta primjene

 • okućnice
 • terase, trijemovi, verande
 • dvorišta i staze
 • sunčališta
Slimline - srebrno eloksiran aluminijSlimline - crno eloksiran aluminij

ACO Slimline dolazi sa 4 različite dizajnerske pokrovne rešetke izrađene iz crnog ili srebrno eloksiranog aluminija, corten čelika ili nehrđajućeg čelika kako bi se savršeno prilagodio uz svaku površinu.

Poseban moderan i vizualno privlačan ambijent stvara se u kombinaciji sa pločicama velikih formata.

Pokrovna rešetka iz nehrđajućeg čelika


Pokrovna rešetka iz srebrno eloksiranog aluminija

Pokrovna rešetka iz corten čelika


Pokrovna rešetka iz crno eloksiranog aluminija

ACO Slimline koristi se na područjima oko kuće gdje ne postoji nikakvo prometno opterećenje. Prvo što treba učiniti prilikom ugradnje jest odrediti gdje se voda treba ispustiti. To može biti jarak, kanalizacijski ili infiltracijski sustav. Kišnica se na ovaj način ne odvodi već prodire u tlo čime se poboljšava prirodna ravnoteža vode u tlu.

1. ACO Slimline ima izbor bočnog, vertikalnog ili čeonog izljeva. Čeoni izljev integriran je u čeonu stijenku, vertikalni izljev iz kanala s adapterom za vertikalni
izljev. Isto tako i adapter s bočnim izljevom. Za vertikalni izljev potrebno je izbušiti rupu (Ø 45 mm) na dnu kanala gdje će se postaviti adapter s vertikalnim izljevom. Za bočni izljev izbušite rupu na odgovarajućem mjestu u bočnoj stranici kanala i postavite adapter za bočni izljev.
Pažnja
Spojite najviše 6 metara ACO Slimline na vertikalni izljev i najviše 5 metara na bočni izljev. Kod ovog sustava nema zapora za mirise. Napravite sifon od komercijalno dostupnog materijala iz cijevi (labuđi vrat) prilikom spajanja na kanalizaciju.

2. Iskopajte rov dubok oko 15 cm i širok 16 cm. Betonski temelj mora biti visok najmanje 5 cm.

3. Pomiješajte beton za temelj s tri dijela pijeska i jednim dijelom cementa. Ispuniti rov polusuhim betonom tako da nakon zbijanja bude debljine

najmanje 5 cm. Pritisnite spojnice oko kanalica i montirajte završne čeone stijenke. Upotrijebite drugu spojnicu neposredno prije svake završne čeone stijenke za bolje sidrenje. Podesite liniju kanala na ispravnu visinu. Ispunite rov sa svake strane kanala do donje strane opločnika polusuhim betonom i nabijte ga. Rešetku uvijek ostavite u kanalici kod ugradnje!

4. Za skraćivanje kanala i rešetke na željenu dužinu koristite pilu za metal.

5. Čeone stijenke se pričvršćuju na krajeve kanala. Zbog različitih koeficijenata istezanja plastike (kanalica) i aluminija (rešetka), moguće je da duljina kanala malo odstupa od rešetke. Najbolje je svaku rešetku umetnuti u pripadajuću kanalicu.

6. Svi plastični dijelovi također se mogu vodonepropusno brtviti pomoću ljepila za hladno zavarivanje PVC-a i ABS-a.

7. Ovisno o situaciji ugradnje, kanal se bočno može založiti pijeskom ili polusuhim betonom.

Savjeti

 • za novo postavljeno opločenje preporučamo postavljanje zidarskog užeta za određivanje visine. Kanalicu s rešetkom uvijek postavite 3-5 mm ispod ruba kolnika
 • ukoliko kanalicu postavljate u već postojeće opločenje uz nogostup, preporučamo izradu drvene šablone željene visine za ugradnju kanalice
 • kada polažete kanal duž uzdižuće konstrukcije, koristite asimetričnu spojnicu sa samo jednom ušicom prema naprijed

ACO Slimline - brošura

pdf

DV23_izvadak iz tehničkog kataloga Dom i vrt

pdf

Upute za ugradnju ACO Slimline sustava odvodnjepdf

TEHNIČKA PODRŠKA ZA PRODAJNE PARTNERE I PRIVATNE KUPCE

Nenad Majdanac

00385 91 2350 193
trgovina@aco.hr