Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Trg Vatroslava Lisinskog, Osijek (2019)

Trg Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi rekonstruiran je i uređen u sklopu projekta "Stara pekara" u vrijednosti 66 milijuna kuna od kojih je gotovo 52 milijuna financirala Europska unija. Na površini od 6882 m2 neuređenog parkirališta osječani su dobili suvremeni prostor za održavanje raznih kulturnih i društvenih manifestacija. Projektom rekonstrukcije i rehabilitacije trga, što ga je prema idejnom projektu pobjedničkog natječajnog rada arhitektica Šantić i Tomić izveo Tim studio, pronašao se odgovor na potrebu za redefiniranjem i oživljavanjem prethodno zanemarene gradske prostorne cjeline, pri čemu suvremeni elementi ostvaruju skladan suodnos s historijskim ambijentom. Prostor trga oblikovan je kao niz od tri denivelirane cjeline. Svaka sadrži specifičan arhitektonski element: paviljon na višoj plohi, fontana na nižoj plohi te, između njih, prostor za zadržavanje/sjedenje/promatranje.

ACO rješenja na objektu

Prostor trga je s tri strane okružen drvoredom na kojem smo koristili Wotan zaštitu za drveće - lijevano željeznu rešetku koja štiti korijen drveća te Standard metalnu ogradu koja štiti deblo od mogućih vanjskih mehaničkih oštećenja. Linijska odvodnja riješena je na cijeloj površini trga Qmax visokokapacitivnim kanalima s diskretnim upojnim rasporom na površini. Ugradnja je izvedena s ili bez LED rasvjetnih tijela što je u konačnici ostavilo elegantan izgled na popločenoj površini trga. Pristupni poklopci TopTek Paving idealni su za ovakve pješačke površine jer omogućuju ispunu betonskim opločnicima u punoj visini čime se produljuje vijek ispune, a ujedno su diskretni i sigurni za prelazak pješaka.

Galerija fotografija

Ugrađeni ACO proizvodi