Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Infobip Zagreb

Infobip - kampus Alpha Centauri, Zagreb (2021)

Softverska tvrtka Infobip u travnju 2022. otvorila je kampus Alpha Centauri koji predstavlja jedan od najvećih inovacijskih centara u svijetu na području IT i telekomunikacijske tehnologije čime je Zagreb i Hrvatsku čvrsto postavio na vodeće mjesto tehnološke industrije u ovom dijelu Europe. Projekt kampusa potpisuju arhitektonski studio 3LHD i Fabrika stoga ne čudi da je rezultat te investitorsko-arhitektonske kombinacije kampus koji predstavlja svojevrsan centar izvrsnosti i inovacija.

Kampus, u kojem već radi 800 od ukupno 3600 zaposlenika Infobipa, prostire se na 11.900 metara2 zatvorenog i još 5100 kvadrata otvorenog prostora. Zgrada ima osam katova – tri etaže čine uredski prostori, javne etaže s restoranom i konferencijskom dvoranom koja se otvara u veliku terasu. Preostale tri etaže opremljene su smještajnim jedinicama, svojevrsnim apartmanima za zaposlenike i partnere koji u Zagreb dolaze raditi na projektima ili na sastanke iz drugih kompanijskih ureda, a taj im prostor na raspolaganje stavlja rekreacijsku dvoranu, zajednički lounge pa i teren za skvoš.

ACO rješenja na projektu

Oborinska odvodnja kao važan dio opreme svakog objekta treba biti učinkovita, a na ovako značajnom objektu kao što je Infobipov kampus istovremeno zadovoljiti i visoke estetske standarde, pa smo primijenili najbolje od naše ponude elemenata točkaste i linijske odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Ugrađeni su Multitop slivnici za primarnu odvodnju sa parkirališta i interne prometnice, dok je linijska odvodnja oko objekta izvedena korištenjem Multiline sustava kanala s lijevano željeznim pokrovnim rešetkama. Za pročišćavanje prikupljene zauljene oborinske vode koristi se separator lakih tekućina Oleopator-bypass-C.

Kako bi otpadna voda iz kuhinje, zasićena organskim uljima i mastima bila učinkovito pročišćena a nakon toga prihvatljive kvalitete ispuštena u kanalizacijski sustav, ugrađen je Lipumax - separator masnoća sa integriranim Multicontrol senzorom za nadzor količine nakupljene masti, da bi stanje separatora uvijek bilo pod nadzorom službe za održavanje.

Uz CityTop LIFT lijevano željezne poklopce na prometnicama oko objekta, unutar objekta ugrađeni su diskretni TopTek Uniface pristupni poklopci.

Galerija fotografija

Ugrađeni ACO proizvodi

- Multitop slivne rešetke

- Multiline kanali

- CityTop LIFT poklopci

- TopTek Uniface SS pristupni poklopci

- Lipumax C separator masnoća

- Multi-control senzor masti

- Oleopator-bypass-C separator lakih tekućina

 

 

Video prilog (Dom na kvadrat)