Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Trg Jug II, Osijek (2012)

Trg Gradske četvrti Jug 2 - Trg poginulih branitelja i civila - dao je novu dimenziju tom dijelu Osijeka. Naime 1600 kvadrata trga popločeno je bijelim, sivim i crnim mramornim kockama, a središnji dio zauzima velika crvena kocka koja pulsira crvenom bojom i na kojoj je natpis "Herojsko srce branitelja i civila Juga 2". Crvena kocka predstavlja veliko pulsirajuće srce, kao spomen na sve stradalnike u Domovinskom ratu.

ACO rješenja odvodnje

Na trgu Jug II smo isporučili ACO Wotan drvne rešetke i ACO Brickslot sustav odvodnje u suradnji sa projektantskom kućom koja je glavni projektant i nadzor na objektu. Brickslot sustav odvodnje je svojom diskrecijom naglasio izgled završne obrade koja je izvedena na objektu, ali isto tako ostao u funkciji odvodnje koja se očekuje . Wotan rešetke za drveće su se svojim dizajnom savršeno sjedinile sa dizajnom završne obrade popločenja koju je projektant odabrao ali isto tako u funkciji zaštite drveća.

Trg Jug 2 je novi trg u Gradu Osijeku na kojem smo u suradnji sa projektantom Markom Orkićem i nadzornim inžinjerom Predragom Rechnerom rješili odvodnju sa ACO Brickslot V100 kanalima i zaštitili drveće sa ACO Wotan rešetkama. Završna obrada trga su ploče dimenzije 1000x1000 mm koje su rađene na samom trgu, dok se odvodnja sa Brickslot sustavom pokazala se kao odlično rješenje jer nije narušila vizualni izgled trga i gotovo je neprimjetna što je i bio cilj projektanta, dok su istovremeno rješeni svi zahtjevi odvodnje. Kao zaštita drveća je ugrađena Wotan rešetka iz lijevanog željeza dimenzije 960x960 mm koja se isto tako odlično sjedinila sa završnom obradom svojim dizajnom i veličinom. Za ovu rešetku smo razvili poseban detalj ugradnje izvođaču koji je u konačnici i prihvaćen, što je opet pokazalo odličnu suradnju gradilišta i djelatnika tvrtke ACO Hrvatska.

Galerija fotografija

Ugrađeni ACO proizvodi

_________________________________

Downloads