Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Riva i Zapadna obala, Split (2007)

ACO je sudjelovao u ključnim obnovama infrastrukture prstena Splitske luke. Od zapadne obale preko rive do trajektne luke na istoku. Riva je fokalna točka dodira grada s morem. S 250 metara dužine i 55 metara širine, Riva je glavni javni trg, prostor za odvijanje svih društvenih događanja, dnevna šetnica, noćni korzo, mjesto odvijanja sportskih događaja, crkvenih procesija, festivala i proslava. Zapadna obala je noviji projekt obnove obale splitke luke koja je postala nova šetnica i gradski dnevni boravak.

ACO rješenja odvodnje

Splitska riva prvi je veliki projekt u Hrvatskoj na kojem je odvodnja projektirana sustavom Qmax. Arhitektonski studio 3LHD iz Zagreba osvojio je prvu nagradu na javnom natječaju za uređenje površine Rive, a prilikom projektiranja oborinske odvodnje koristili su elemente Qmax sustava. Površina šetališta obložena je prepoznatljivim betonskim elementima u koju je diskretno uklopljeno 440 metara ACO Qmax odvodnog linijskog kanala s Qslot uljevnim profilom.

Za pristup revizijskim oknima na površini Rive ugrađeno je preko sto kvadratnih KSA poklopaca s integriranom kamenom oblogom, kako bi poklopci okana i njihov raspored bili diskretno uklopljeni u prepoznatljiv vizualni identitet ovog javnog prostora.

Galerija fotografija

Ugrađeni ACO proizvodi

 

Zapadna obalaRivaIstočna obala
Qmax sustav kanalaQmax sustav kanalaMonoblock RD200
KSA poklopci kabelskih okanaKSA poklopci kabelskih okanaOleopator NG
TopTek Uniface poklopci
Multiline 150 kanali

 

Downloads