Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Park kneževa, Zagreb (2022)

Na godinama zapuštenom i devastiranom prostoru između Bornine i Branimirove te Domagojeve i Erdodyjeve ulice, u suradnji s renomiranim arhitektonskim studijem 3LHD, VMD Grupa realizira stvaranje oaze življenja u samom središtu Zagreba — projekt Park kneževa. Glavno obilježje ovog projekta je izuzetna količina zelenila koja okružuje stambene i poslovne prostore, kako u okolišu, tako i na svim etažama u vidu vertikalnog parka. Bilo da je riječ o stanu s loggiom ili terasom, ili kući s vrtom u središtu grada, svi prostori odlikuju se velikim ostakljenim otvorima te najvišom razinom kvalitete materijala i opreme.

ACO rješenja na projektu

Sam projekt Park kneževa kao luksuzni stambeni blok, tražio je i visok stupanj vizualno estetkih rješenja za odvodnju. Već od samog ulaska u Park, odnosno rampe podzemne garaže, tražila se poprečna linijska odvodnja za koju je odabrana Multiline kanalica s mrežastom lijevano željeznom rešetkom. CityTop RSS plino/vodotijesni cestovni poklopac na ulazu u garažu ugrađen je i ‘sakriven’ na više pozicija unutar kompleksa. Naime, s dodatnim premazom u zelenoj boji stapa se sa zelenim površinama, kao i na travnatim površinama stanova s vrtom u prizemlju zgrada.

Za odvodnju šetnice koja se proteže kroz cijeli kompleks korišteni su Multiline kanali s dizajnerskom Freestyle ’Ray’ lijevano željeznom rešetkom čiji izgled podsjeća na rebraste keramičke obloge na pročelju zgrada. Odvodnja točkastim slivnicima koristila se na pješačkim stazama, šetnici i zelenim otocima kao i za odvodnju krovnih vertikala. Višenamjenska rešetka od lijevanog željeza koristi se za Spin krovne slivnike, Spin slivnike zelenih krovova, a također i za Drain® dvorišni slivnik koji služi za reviziju krovnih vertikala.

Kompletna hodna površina Parka kneževa ima ugrađene TopTek Paving pristupne poklopce ispunjene opločnicima kao i ostatak površine, pa ostaju neupadljivi i diskretno uklopljeni u okoliš objekta. Za sve loggie i terase odabrana je custom made linijska kanalica Box 125 s Heelsafe pokrovnom rešetkom. Svi elementi izrađeni su od visoko kvalitetnog nehrđajućeg čelika.

Galerija fotografija

Ugrađeni ACO proizvodi