Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Marina Kornati, Biograd n/M (2012)

Današnja marina Kornati ukupne morske površine 91.912 m2 i kopnene površine od 39.688 m2 zasigurno je jedna od najvećih nautičkih luka Zadarske županije i jedini istinski pokretač razvoja nautičkog turizma Biogradske rivijere koja je zahvaljujući nautičkim potencijalima samog grada te viziji i hrabrosti ILIRIJE d.d. omogućila Biogradu ne samo da postane nautički grad već i centar razvoja nautičkog turizma.

ACO rješenja odvodnje

U cilju dostizanja sve viših ekoloških kriterija i zadržavanja pozicije jedne od ekološki najosvještenijih nautičkih marina na Jadranu, uprava Marine Kornati odlučila se za nabavku sustava za tretman tehnoloških otpadnih voda nastalih od pranja brodova. Voda nastala skidanjem zaštitnog antivegetativnog premaza pranjem visokotlačnim peračima je zasićena teškim metalima (cink i bakar), suspendiranim tvarima te pokazateljima biološkog onečišćenja (BPK5 i KPK) koji višestruko premašuju dozvoljene vrijednosti. Predstavnik investitora g. Eduard Zrilić je nakon procjene pristiglih ponuda odabrao ACO rješenja na temelju omjera cijene i kvalitete, te pouzdanosti partnera s kojim je postojala već prethodna uspješna suradnja. Naš uređaj za kemijsko-fizikalni tretman tehnoloških voda ACO AtM B 600 koji radi na principu flotacije te filtracije otpadne vode nudi automatizirano rješenje za potpun tretman otpadne vode, te je jedini ponuđač koji je investitoru dao jamstvo da će otpadna voda nakon tretmana udovoljavati svim traženim parametrima iz njegove vodopravne dozvole. Montaža flotacijskog sustava ACO AtM B 600 je obavljena u sklopku sveobuhvatne rekonstrukcije samog prališta brodova, koja je uključivala izgradnju vjetrobrana za sprečavanje širenja vodene prašine nastale tokom pranja brodova visokotlačnim peračima (vodena prašina nastala tokom pranja brodova nosi sa sobom pigment antifouling premaza kojeg je jako teško oprati jednom kada padne na suhu površinu). U suradnji s našom tehničkom službom definirani su tehnički detalji pripreme objekta za smještaj potrebne opreme, nakon čega je naš stručni tim obavio montažu opreme u objekt, puštanje u rad i obuku korisnika za rad s uređajem.

Galerija fotografija

Ugrađeni ACO proizvodi

  • Multiline kanali
  • Oleopator C NS3 ST300
  • Oleopator C NS15 ST1500
  • Oleopator C NS20 ST2000 2
  • Šaržno-flotacijski uređaj ACO AtM-B-600 

___________________________________

Downloads