Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Marina Hramina, Murter (2011)

Na otoku Murteru, u prirodno zaštićenoj uvali Hramina, smještena je istoimena Marina. U potpunosti je organizirana prema potrebama i željama najzahtjevnijih nautičara zbog čega ju ne rijetko prozivaju i "rajem za nautičare". Zbog blizine nacionalnog parka Kornati, idealna je polazna luka za izlete i višednevna krstarenja, ovim, za nautičare idealnim arhipelagom.

ACO rješenja odvodnje

Od ACO-a je zatražen prijedlog rješenja odvodnje ovih sanitarnih prostora koji mora zadovoljiti nekoliko kriterija: - učinkovito i pouzdno prikupljanje i odvodnja svih otpadnih voda koje mogu pasti na pod objekta (kod tuševa, umivaonika, pisoara i WC školjki); - osigurati jednostavno i brzo održavanje (pranje) sanitarnih prostora jer zbog velikog broja nautičara koji svakodnevno koriste taj prostor za tuširanje i ostale higijenske potrebe, vrijeme na raspolaganju za samo čišćenje je razmjerno kratko; - predložiti rješenje koje će biti otporno na začepljivanje vlasima kose koje se skupe u odvodu nakon tuširanja; - rješenje mora biti vizualno atraktivno i udovoljavati svim relevantnim normama i ostalim propisima.

Naš prijedlog rješenja sastojao se od modularnog sustava kanala iz nehrđajućeg čelika za industrijske i sanitarne prostore ACO Box. Prostorije za tuširanje, WC i pisoar boksovi opremljeni su ACO Box kanalima s kontinuiranim padom prema izljevu i vizualno atraktivnim Heelguard rešetkama, koje svojom vrhunskom završnom obradom osiguravaju sigurnu podlogu za bose noge tijekom tuširanja i dostatnu upojnost.

Kanali su standardno isporučeni sa slivnicima s izvadivim sifonom koji sprečavaju širenje neugodnih mirisa iz odvodnih cijevi natrag u prostor i svojim jednostavnim vađenjem osiguravaju i jednostavno čišćenje. Kako bi se osiguralo jednostavno i brzo održavanje, kanali su raspoređeni uz zid prostorija (tuševi, pisoari, WC-ovi) u punoj dužini zida, čime se osiguralo da sva nastala voda kod tuširanja ili pranja podova u kratkom vremenu ode u kanale.

Najveći problem koji se do sada javljao u prostorima za tuširanje u marini bio je sakupljanje vlasi kose nakon tuširanja u odvodnim elementima, a samim time i često začepljenje odvoda. Kao rješenje ovog problema ACO je ponudio po mjeri izrađene, posebno prilagođene rešetke (sita) iznad sifona koje zadržavaju vlasi da ne prođu u sifon, gdje najčešće zapnu i izazovu začepljenje. Pored učinkovite odvodnje, pojavio se problem kako vizualno uklopiti poklopce instalacijskih okana koji su se pojavili u samom prostoru sanitarnog čvora. Poklopci moraju spriječiti širenje neugodnih mirisa iz okna u sam prostor i uklopiti se u završnu obradu poda, za koju je odabrana visokokvalitetna keramika.

Ponuđeni su ACO TopTek poklopci za biranu završnu ispunu iz aluminija. Trostrukom gumenom brtvom ovi poklopci osiguravaju dugotrajnu plinotjesnost, a svojim decentnim dizajnom postaju neprimjetni na podu prostora u kojeg se ugrađuju.

Galerija fotografija

Ugrađeni ACO proizvodi

__________________________________

Downloads