Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Autobusni kolodvor Osijek (2011)

Ideja za građenjem novog autobusnog kolodvora u Osijeku javila se 2007. nakon što je Grad Osijek raspisao natječaj po principu javno-privatnog partnerstva. Natječaj je zahtijevao visoko arhitektonsko oblikovanje i najbolju ekonomsku iskoristivost u terminima troškova izgradnje, održavanja i korištenja.

ACO rješenja odvodnje

Obzirom da je autobusni kolodvor objekt s iznimno velikom dinamikom prometa ponudili smo kvalitetna i funkcionalna odvodna rješenja koja su zadovoljila sve uvjete projektanta.

Odvodnju prometnih površina riješili smo S-kanalima i Monoblock kanalima, dok su na peronima ugrađeni Spin slivnici iz lijevanog željeza. Na silaznoj rampi ugrađeni su Multiline kanali. S200K kanal u kombinaciji sa S200K flach kanalom u neprekidnoj liniji kao jedino moguće rješenje jer se polaže na betonsku nosivu ploču iznad garaže koja nije na svim dijelovima bila na istoj visini te smo na tim mjestima ugradili flach kanal da nastavimo funkcionalnost i kontinuitet linijske odvodnje i estetski izgled. Na peronima su ugrađeni Spin slivnici - posebno razvijen sustav slivnika od lijevanog željeza razreda opterećenja M125 namijenjen za odvodnju vanjskih platformi za parkiranje te zatvorenih parkirališnih etaža. Jednostavan program sa nekoliko elemenata i jedinstvenim izljevom DN100 zadovoljava sve zahtjeve modernih parkirališnih objekata. Monoblock kanale smo ponudili na mjestima gdje je projektirana odvodnja preko prometne površine kao nabolje rješenje jer je Monoblock svojom konstrukcijom najkvalitetniji proizvod za ovakve zahtjeve, isto tako u smislu očekivanog učestalog održavanja tijekom sezone naročito zimske službe, definitivno je najotporniji proizvod na udare i eventualna oštećenja.

Galerija fotografija

Ugrađeni ACO proizvodi

_________________________________

Downloads