ACO HRVATSKA

ACO referentni objekti

ACO proizvodi rijetko kad su zaobišli najznačajnije svjetske i domaće građevinske objekte. Širok spektar kvalitetnih i pouzdanih proizvoda za odvodnju oborinskih voda pružaju rješenje svakom postavljenom zahtjevu, od privatnih kuća do olimpijskih stadiona.

Istražite hrvatske ACO referentne objekte pomoću tražilice koja vam nudi mogućnost pretraživanja prema ACO proizvodima ili prema vrsti objekta koji tražite. Detaljnije informacije pronađite u Izvještajima s referentnog objekta u pdf formatu.

Stranica u izradi !!!

Zračna luka Franjo Tuđman, Zagreb

Novi putnički terminal Zračne luke "Franjo Tuđman" najveći je infrastrukturni projekt u Hrvatskoj u zadnjih deset godina u koji je uloženo oko 300 milijuna eura, a tri godine gradile su ga većinom domaće tvrtke i to na površini od 65.000 četvornih metara.


Hotel Bellevue, Lošinj

Dugogodišnje iskustvo i široka paleta proizvoda omogućila nam je da pronađemo optimalno rješenje za sve potrebe odvodnje ovog zahtjevnog projekta. Prilikom projektiranja Hotela Bellevue težilo se funkcionalnosti sustava i estetskom dizajnu koji bi se uklopio u vizualni koncept projekta. Stoga je ACO kao vodeći dobavljač odvodnih sustava u svijetu ponudio najkvalitetnija rješenja u svim zonama, od odvodnje u hotelskoj kuhinji, na terasama, parkiralištima i prometnicama do odvodnje krovnih voda.

Izvještaj s referentnog objekta

Bolnica Sv. Rafael, Strmac

Nekadašnja Dječja bolnica za plućne bolesti Šumetlica obnovom i proširenjem pretvorena je u jednu od najsuvremenijih psihijatrijskih ustanova u regiji.

Bolnica Strmac je objekt koji je specifičan jer je zbog svoje namjene smješten u području šume iznad Nove Gradiške koje je vodo-zaštitno područje i koje je izloženo "kiselim kišama„ što je znatno utjecalo na odabir rješenja i vrste materijala za odvodnju na cijelom objektu.

Izvještaj s referentnog objekta

Autobusni kolodvor Osijek

Ideja za građenjem novog autobusnog kolodvora u Osijeku javila se 2007. nakon što je Grad Osijek raspisao natječaj po principu javno-privatnog partnerstva. Natječaj je zahtijevao visoko arhitektonsko oblikovanje i najbolju ekonomsku iskoristivost u terminima troškova izgradnje, održavanja i korištenja.

Obzirom da je autobusni kolodvor objekt sa iznimno velikom dinamikom prometa ponudili smo kvalitetna i funkcionalna odvodna rješenja koja su zadovoljila sve uvjete projektanta.

Izvještaj s referentnog objekta

Trg Slobode, Osijek

Riječ je o jednom od najljepših hrvatskih trgova površine gotovo 10.000 četvornih metara na kojem je temeljito obnovljena dotrajala infrastruktura, posebice vodovod, i sve ostale instalacije. Obnova je trajala godinu dana, nakon koje su Osječani dobili prelijepu pješačku, trgovačku i ugostiteljsku oazu u samom centru grada.

Izvještaj s referentnog objekta

Marina Kornati, Biograd n/M

Današnja marina Kornati ukupne morske površine 91.912 m2 i kopnene površine od 39.688 m2 zasigurno je jedna od najvećih nautičkih luka Zadarske županije i jedini istinski pokretač razvoja nautičkog turizma Biogradske rivijere koja je zahvaljujući nautičkim potencijalima samog grada te viziji i hrabrosti ILIRIJE d.d. omogućila Biogradu ne samo da postane nautički grad već i centar razvoja nautičkog turizma.

Izvještaj s referentnog objekta

Valamar Isabella Island Resort, Poreč

Otvoren u lipnju 2015. godine, luksuzni obiteljski resort tvrtke Valamar Riviera pod nazivom Valamar Isabella Island Resort zasjao je na otoku Sveti Nikola nasuprot Poreča. Riječ je o najvećoj hotelijerskoj investiciji u 2015. godini gdje je u gradnju novih i obnovu postojećih objekata ukupno uloženo 250 milijuna kuna.

Izvještaj s referentnog objekta

Arena centar, Zagreb

Na jugozapadnom ulazu u hrvatsku metropolu uz impozantnu Arenu Zagreb, smjestio se najmoderniji trgovačko-zabavni centar četvrte generacije u regiji.

ACO-ov doprinos ovom trgovačkom centru istaknuo se gotovo na svim površinama koje su imale potrebu za kvalitetnu odvodnju oborinskih voda.

Izvještaj s referentnog objekta

Tvornica Sardina, Postira - Brač

Tvrtka Sardina d.o.o. situirana u Postirama na otoku Braču, bavi se ulovom, preradom i konzerviranjem ribe te uzgojem proizvoda marikulture na svojim uzgajalištima. Sa stoljetnom tradicijom poslovanja predstavlja jednu od vodećih hrvatskih tvrtki u sektoru ribarstva i prerade ribe, uz snažan naglasak na izvozu svojih proizvoda.

Krajem kolovoza 2013. godine otvorena je nova tvornica za preradu ribe koja se prostire na 12.136 m2, a svojim se posebnostima svrstava u jednu od najmodernijih takvog tipa u Europi.

Izvještaj s referentnog objekta

Kontejnerski terminal Brajdica, Rijeka

Kontejnerski terminal Brajdica jedan od najvećih terminala u regiji. S proširenim pristaništem od 320 metara, novim skladišnim prostorom, dvije velike obalne dizalice, te ostalom opremom Brajdica je dosegnula tehnološki rang opremljenosti najsuvremenijih svjetskih kontejnerskih luka. 

Izvještaj s referentnog objekta_engl

Sportska dvorana Žatika, Poreč

Sportska dvorana Žatika višenamjenska je sportska dvorana u Poreču, izgrađena za potrebe svjetskog prvenstva u rukometu 2009. godine. Dvorana je izgrađena u godini dana, a građevina je ukupne površine oko 14.000 m2 i ima ukupno oko 3.700 mjesta.

Izvještaj s referentnog objekta

Green Gold Centar, Zagreb

Green Gold Centar je najveći zagrebački poslovno, trgovačko, zabavni kompleks. Centar je odgovor na poslovne trendove i potrebe klijenata koji teže poslovanju u samom središtu zbivanja nadomak centru grada.

Izvještaj s referentnog objekta

Marina Hramina, Murter

Na otoku Murteru, u prirodno zaštićenoj uvali Hramina, smještena je istoimena Marina. U potpunosti je organizirana prema potrebama i željama najzahtjevnijih nautičara zbog čega ju nerijetko prozivaju i "rajem za nautičare". Zbog blizine nacionalnog parka Kornati, idealna je polazna luka za izlete i višednevna krstarenja, ovim, za nautičare idealnim arhipelagom.

Izvještaj s referentnog objekta

Autocesta Koridor 5c

Autocesta Beli Manastir - Osijek - Svilaj, dio je međunarodnog Paneuropskog cestovnog koridora 5c i jedan od najvažnijih ogranaka TEM/TER Projekta.

Predmetna autocesta je dio europske mreže prometnica s oznakom E-73, koja sjever Europe povezuje s Jadranom. Prometni koridor Vc, koji se pruža od od Budimpešte preko Sarajeva do Ploča, složena je poveznica sjeverne, srednje i južne Europe i predstavlja izuzetnu vrijednost u kontekstu procesa privredne i prometne integracije srednjoeuropskog prostora.

Izvještaj s referentnog objekta

Garden Mall, Zagreb

Garden Mall je trgovački centar treće generacije, strateški pozicioniran kao prvi takve vrste u istočnom dijelu Zagreba.

Centar je otvoren u rujnu 2009. godine, smješten je u zagrebačkom naselju Dubrava, te zauzima zemljište ukupne površine 38.565 četvornih metara.

Izvještaj s referentnog objekta

Vinarija Belje, Kneževi Vinogradi

Vinarija Vina Belje jedna je od najsuvremenijih u čitavoj Europi. Kapaciteta je 8 milijuna litara vina, a prostire se na više od 10 000 m2. Vinarija je smještena u centru vinograda čime je omogućen brzi transport grožđa tijekom berbe sa svih vinogradarskih lokacija.

Izvještaj s referentnog objekta_engl

Trg Jug 2, Osijek

Trg Gradske četvrti Jug 2 - Trg poginulih branitelja i civila - dao je novu dimenziju tom dijelu Osijeka, naime 1600 kvadrata trga popločeno je bijelim, sivim i crnim mramornim kockama, a središnji dio zauzima velika crvena kocka koja pulsira crvenom bojom i na kojoj je natpis "Herojsko srce branitelja i civila Juga 2". Crvena kocka predstavlja veliko pulsirajuće srce, kao spomen na sve stradalnike u Domovinskom ratu.  

Izvještaj s referentnog objekta

Hotel Lone, Rovinj

Hotel Lone, prvi dizajn hotel u Hrvatskoj, smješten je u park šumi Monte Mulini, najatraktivnijoj turističkoj zoni Rovinja, u neposrednoj blizini legendarnog hotela Eden i hotela Monte Mulini. Neposredno okružje hotela je jedinstven i zaštićen ansambl šume Monte Mulini u uvali Lone.

Hotel je otvoren za goste 24. lipnja 2011. godine, a u izgradnju hotela uloženo je 339 milijuna kuna, što je jedna od najvećih greenfield investicija u hrvatskom turizmu.

Izvještaj s referentog objekta

Riva i Zapadna obala, Split

ACO je sudjelovao u ključnim obnovama infrastrukture prstena Splitske luke. Od zapadne obale preko rive do trajektne luke na istoku. Riva je prvi veliki projekt u Hrvatskoj na kojoj je korišten ACO Qmax sustav odvodnje.

Zapadna obala je noviji projekt obnove obale splitke luke koja je postala nova šetnica i gradski dnevni boravak.

Izvještaj s referentnog objekta_engl

Atlantic Multipower, Nova Gradiška

Suvremeni pogon za proizvodnju energetskih pločica u Industrijskom parku Nova Gradiška u portfelju Atlantic Grupe izgrađen je početkom 2015. godine, a u opremanje je uloženo 100 milijuna kuna.

Ugrađeni ACO proizvodi:

 • ACO EasyFlow
 • ACO Tray
 • ACO FHD slivnici
 • ACO Spin
 • ACO TopTek Uniface
 • Oleopass P NG

Luka Gaženica, Zadar

Riječ je o jednoj od najskupljih luka na Jadranu sa ukupno 1.420 metara obale s 12 priveza za trajekte, 300 metara obale za novu ribarsku luku te primarni lukobran u dužini od 180 metara. Osim otočnog, dužobalnog i međunarodnog trajektnog prometa može primiti i najveće cruisere.

Ugrađeni ACO proizvodi:

 • ACO KerbDrain
 • ACO HSD-2
 • ACO Qmax
 • ACO Secant
 • ACO Oleopass

Robna kuća IKEA, Zagreb

Robna kuća IKEA otvorena je na području zagrebačke Poslovne zone Istok u kolovozu 2014. godine. Investicija 'teška' 750 milijuna kuna prostire se na površini od 38 tisuća četvornih metara.

Ugrađeni ACO proizvodi:

 • ACO Multiline V150
 • ACO Monoblock RD 200V
 • ACO Monoblock PD 200V
 • ACO TopTek Uniface
 • ACO Oleopator C
 • ACO Lipumax C
 • Separatori lakih tekućina
 • ACO Tray kanali
 • ACO FHD slivnici
Izvještaj s referentnog objekta_engl

Stambeno-poslovni kompleks Vukasovićeva-Kunišćak, Zagreb

Stambeno-poslovni kompleks uz Ilicu vrijedan ukupne površine 30 tisuća kvadrata izgradila je VMD Grupa u suradnji s tvrtkom Sollicitudo koja upravlja Katoličkim sveučilištem.

Ugrađeni ACO proizvodi:

 • ACO Multiline
 • ACO Profiline

TOP