ACO HRVATSKA

Raznovrsno rješenje.
Zahvaljujući modularnosti ACO ShowerDrain E sustava moguće je riješiti gotovo sve konstrukcijske zahtjeve. Bez obzira trebate li zaštitu od požara, različite visine ugradnje ili kanale sa vertikalnim izljevom - proizvodi iz ACO ShowerDrain E programa nude rješenje.

ShowerDrain E

 

 

Opločenje prirodnim kamenom

Kod izvedbe podova kupaonice od prirodnog kamena moguća je izvedba tijela ACO ShowerDrain s visinom ruba u skladu s debljinom kamene ploče od 15 - 30 mm.


Vertikalni spoj na kanalizaciju

U skladu s tehničkim zahtjevima na objektu moguće je ACO ShowerDrain proizvesti s jednim ili više vertikalnih izljeva.


Mala dubina ugradnje

Pomoću male dubine potrebne za montažu ACO ShowerDrain se jednostavno ugrađuje u novogradnji kao i tijekom rekonstrukcija s pretežito malim montažnim visinama na raspolaganju. Kod modela s 50 mm vodenog stupca u zaporu za miris, ukupna visina za montažu iznosi 105 mm. Kod modela s 25 mm vodenog stupca u zaporu za miris, ukupna visina za montažu iznosi 79 mm, a spoj na kanalizaciju iznosi DN40, uz kojeg se isporučuje prelazni adapter na standardni DN50.


Kutni profil uz zidove

Ovisno o položaju primjene postoje različite potrebe za kutnim profilom uz zidove. ACO ShowerDrain uz pomoć odgovarajućeg kutnog profila omogućuje apsolutno sigurnu montažu tijela uz zidove kao i u nišama. Pomoću tvorničkog kutnog profila s jedinstvenim tijelom onemogućen je prodor vode na okolnu konstrukciju. Hidroizolacija se nanosi u ravnini zida. Takvom tehnologijom omogućena je direktna montaža kanala uz zid čime se doprinosi estetici prostora izbjegavanjem razmaka između ACO ShowerDrain-a i zida što posebno pomaže kod velikog formata keramičkog opločenja.


Jednostavno podešavanje po visini

Pomoću dvaju leptir vijaka omogućeno je jednostavno i brzo podešavanje tijela ACO ShowerDrain-a na željenu visinu gotovog poda.


Prirubnica obrađena za bolju adheziju

Redovitim izlaganjem sanitarnog prostorvodom tijekom tuširanja potrebna japsolutno sigurna hidroizolacija, protivnom bi kroz određeno vrijeme moglo doći do trajnih oštećenja podne konstrukcije uslijed prodora vode. Izvedba plitke hidroizolacije u sloju ispod podnog opločenja u kombinaciji s ACO ShowerDrain prirubnicom obrađenom posebnim materijalom čine izrazito siguran i trajan spoj. Prirubnica je u horizontalnom profilu obrađena posebnim grubo-zrnatim premazom. Takvom tehnologijom se osigurava sigurno i kvalitetno povezivanje plitke hidroizolacije i tijela ACO ShowerDrain-a.


Rješenja za zaštitu od prijenosa buke kod tuš kanalica

ACO ShowerDrain je ispitan na povišenu zaštitu od buke prema HRN EN 4109. Ispitivanje je izvršeno u Frauenhofer Institutu BP prema EN ISO/ICE 17025 za koji je DAP akreditiran.
Intenzitet buke tijekom tuširanja uslijed udara vode na tijelo kanala iznosi 27 dB. Prema DIN 4109 i zahtijevano je 30 dB tako da ACO ShowerDrain nadmašuje sve zahtijevane vrijednosti. Također je zadovoljen stupanj zaštite od buke za više stambene objekte prema VDi 4100.


Plitki hidroizolacijski premazi u kupaonici

Područje tuširanja redovito je pokriveno vodom od tuširanja, stoga je pouzdana vodonepropusna membrana u podnoj konstrukciji od najveće važnosti. U protivnom došlo bi do postupnog oštećenja u temeljnim slojevima. plitka izolacija u kombinaciji s horizontalnom prirubnicom na kanalima ili podnim slivnicima čini pouzdanu i dugotrajnu brtvu. Površina prirubnice za prihvat hidroizolacije izrađena je i testirana kako bi osigurala pouzdanu ugradnju tijela kanala u podnu strukturu koristeći sustav plitkog brtvljenja.

Uzdužni presjek, preporučena ugradnja sa zvučnom izolacijom

ACO ShowerDrain promo video

ACO ShowerDrain E - ugradnja

TOP